Blb napsal(a):
Slunino, nesmíš ty "vědecké" žvásty tak žrát. Ona sůl je také důležitá pro lidský organismus. Stejně jako špek, sádlo a máslo, to je základ každý dobrý kuchyně. Před chvílí jsem dojedl palačinky a teď, když se v tvém příspěvku objevilo slovo česnek, dostal jsem chuť a jdu si ho utřít se solí, na žádnou babu do rána dýchat nebudu, tak co mi v tom brání?
Honzo (mohu-li toto důvěrné oslovení použít), řídím se starou radou své babičky - Všeho s mírou. Sádlo bylo nedílnou součástí mé ledničky, teď už tam je jen máslo a olej (slunečnicový a olivový). Margarín u mě nenalezneš, nechutná mi. Ale mám tam dobře schovanou škvarkovou pomazánku. Čerstvý chleba, škvarková pomazánka, na jemno nakrájený pórek a sůl. Škoda, že nemám ten čerstvý chleba. Byla by to dobrá 2. a 3. večeře.
Tvým chutím zcela rozumím. Na sladké slané, na slané něco štiplavého, na něco štiplavého opět něco sladkého na chuť. Kdybych tyto prapodivné kombinace neznala z domu, tak se zeptám, zda nejsi v jiném stavu