Re: Tipy a fígle do kuchyně

Autor: slunino, Datum: 23.01.2011 20:52


Blb napsal(a):

Slunino, nesmíš ty "vědecké" žvásty tak žrát. Ona sůl je také důležitá pro lidský organismus. Stejně jako špek, sádlo a máslo, to je základ každý dobrý kuchyně. Před chvílí jsem dojedl palačinky a teď, když se v tvém příspěvku objevilo slovo česnek, dostal jsem chuť a jdu si ho utřít se solí, na žádnou babu do rána dýchat nebudu, tak co mi v tom brání?


Honzo (mohu-li toto důvěrné oslovení použít), řídím se starou radou své babičky - Všeho s mírou. Sádlo bylo nedílnou součástí mé ledničky, teď už tam je jen máslo a olej (slunečnicový a olivový). Margarín u mě nenalezneš, nechutná mi. Ale mám tam dobře schovanou škvarkovou pomazánku. Čerstvý chleba, škvarková pomazánka, na jemno nakrájený pórek a sůl. Škoda, že nemám ten čerstvý chleba. Byla by to dobrá 2. a 3. večeře.

Tvým chutím zcela rozumím. Na sladké slané, na slané něco štiplavého, na něco štiplavého opět něco sladkého na chuť. Kdybych tyto prapodivné kombinace neznala z domu, tak se zeptám, zda nejsi v jiném stavu winking smiley grinning smiley 


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 08:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-tipy-a-figle-do-kuchyne/read.php?1,993,531299#msg-531299