pátek 26. dubna, 13:10 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert

Těsta

Datum: 11.08.2006 08:42
 
Tak prosím sem...kynutá, litá, hrnečková...winking smiley
 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Těsta

    Datum: 11.08.2006 08:43
     
    vzorný holky smiling smiley
     
  • Autor: Reklama

    Re: Těsta

     
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Těsta

    Datum: 11.08.2006 08:44
     

    tady je to od andory:

    250 g másla nebo tuku, 100 g cukru, 600 g mouky, 3 lžíce mléka, 3 lžíce kysané smetany, 2 žloutky, 1 kostka droždí - můžeš ubrat tuku , ale tohle je fakt výborný, chvilku vykynout, ale je tužší, musíš válet, jestli chceš řidší, přidej mléko

     
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Těsta

    Datum: 11.08.2006 08:50
     

    na jogurtovou mám taky jeden, je to hned:

     

    2 kelímky bílého jogurtu a tím samým kelímkem odměříme:

    2x cukr krupice,

    2x hrubou nebo polohrubou mouku

    2 vajíčka a jeden PDP

     

    pod švestky je taky fakt moc dobrej a navrch drobenku - mandle, mouka, cukr, tuk

     
  • Autor: anny
    Status:

    Re: Těsta

    Datum: 11.08.2006 09:07
     

    Jablčný koláč (náročnejší na prípravu,ale vynikajúci-keď sa podarí grinning smiley)

    Kysnuté cesto: 200g hl.múky,25 g cukru,50g masla,100ml mlieka,droždie

    zpracujeme a necháme vykysnúť

    Hnetené cesto:120 g hl.múky,20g cukru,50 g masla,1 vajce,hrozienka,strúhaná citronová kora

    všetky ingrediencie zapracovať do cesta

    Zdobenie: 200ml šlahačky (vyšlahať) 1 kg jablk,3 lž.citronovej šťavy,40g kryštál cukru,

                        + mišmaš(ktorý pripravíme z 4 lž.meruňkovej marmelády ktorú povaríme s 2-3 lž rumu a trochou škorice),čokoláda

    Postup:obe cestá zmiešame spolu,dobre zpracujeme na vále,zapracujeme hrozienka.Rozprestrieme na plech a necháme ešte chvíločku kysnúť,okraje povytiahneme.Na cesto nanesieme vrstvu šlahačky a do nej  na husto kladieme olúpané,na mesiačky nakrájané hrubšie  plátky jablk (aby nehnedli potrieme citr.šťavou).Dáme piecť na cca30-40 min  pri 170-180 C.

    Finálna úprava:Mišmašom potrieme celý povrch koláča,jablčka  tak dostanu lákavu farbu. Dajú sa ešte pridať cákance z rozpustenej čokolády.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Těsta

    Datum: 05.08.2015 08:48
     
    foc-1-monk-575x262.jpg

    Focaccia

     

    500g hkadké mouky

    4 dcl teplé vody

    1/2 kostičky droždí

    5 cl olivového oleje

    sůl

     

    Vykynuté těsto roztáhnout naolejovanýma rukama na plech, posypat bylinkami, nebo přidat a vtlačit olivy, sušená rajčata...

    Péct na 22ř stupňů cca 10-15 minut.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.