středa 14. ledna, 21:42 Svátek má Radovan
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Šikovné ručičky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Šikovné ručičky
Diskutujte! Tvoříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Podkategorie:

Autor: beruska007
Status:
www.jarcinystra..
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Vyšívání a ruční práce

Datum: 31.01.2009 17:29

Dovoluji si založit nové téma o křížkovém vyšívání, ale i jiných ručních pracích smiling smiley

Zde se můžete pochlubit svými výtvory winking smiley

Já budu první, konečně jsem dodělala mojí dceru Haničku, trvala mi celých 10 měsíců, byla to docela fuška. Předlohu mi dělala zuziberka podle fotografie. Musím jí poděkovat, protože myslím, že se jí předloha moc povedla winking smiley love smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: kaaj

Re: Vyšívání a ruční práce

Datum: 15.12.2018 22:59

Berdo díky - jsem se v životě něco napletla.. a zjistila jsem , že to mám ještě v rukách . winking smiley

• Autor: Reklama

• Autor: Pinka

Datum: 16.12.2018 10:12

kaaj, šikulka jsi. Já bych pletla ,ale krční páteř říká nee sad smiley

Datum: 16.12.2018 10:17

u mně řve celé tělo - ne !! hlavně ruce , ramena. -ale je to taková vášeň . jsme tu sami , napečeno je , takže se aspoň bavím pletením .

• Autor: bosk

Datum: 16.12.2018 10:46

Kaji,je to vidět,že jsi pletařka.Já jsem taky hodně pletla,ale teď už není pomalu co.Ale sem tam ještě taky vezmu jehlice a něco stvořím.

Datum: 16.12.2018 11:09

jj- stavil se dům , dvě holky se chtěly strojit . tak jsem pletla. i na jednolůžkovém stroji MODA, ten mám ještě v igelitu pod válendou . koupila jsem si Burdu a taky jsem šila. ovšem čas mi chyběl . ve všední den v práci , odpoledne na stavbě. tak večer . dnes si neumím představit , jak jsem to stíhala. taky jsem vyšívala - holky měly halenky ještě jako puberťačky vyšité křížkem na béžové kanavě. docela šik . projmuté , vzadu dragounek a vepředu přes rameno dozadu kytice růží a motýli . další měla každá halenku háčkovanou filetovou technikou . taky z béžové příze . no bylo toho dost , co jsem zkoušela. winking smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (16.12.2018 11:55)

• Autor: iriska

Datum: 16.12.2018 18:45

Kaji já dělala to samé, doteď netuším, jak jsem mohla vše stíhat. Manža byl přes týden po montážích a já byla s dětma doma pořád sama. Pletací stroj mám dodnes na půdě grinning smiley. Dostala jsem ho od babičky k 12tým narozeninám. Babička byla vyhlášená švadlena, dveře se u nás netrhly. Dost jsem se od ní naučila šít a mamka zase ráda pletla, tak jsem od ní odkoukala pletení. Vyšívání mě chytlo až jsem chodila do práce, páč tam byla šikovná kolegyně. Na děcka jsem ušila i zimní kombinézy. Sobě kožené sako s podšívkou. Ježiš to byly časy grinning smiley coffe smiley

Datum: 16.12.2018 19:33

Byly jsme na tom asi všechny stejně.Taky jsem šila,pletla háčkovala.Já u šití a manžel vařil -měl pochopení,nikdy mi to nevyčítal.Když jsem si přitáhla domů nějakou látku tak pravil á tak to zase budu vařit já.Dnes,když listuji starými Praktickými ženami,tak vidím hromadu "modelů" který jsem podle nich upletla,či ušila..

• Autor: Vladka

Datum: 16.12.2018 19:57

Asi jsme my starší na tom byly úplně stejně

• Re: Vyšívání a ruční práce

Datum: 16.12.2018 20:05

S obdivem a respektem vás čtu. thumbs down smiling smiley Šití a pletení si mě nikdy nějak nenašlo. Ale jinak taky vzpomínám, co všechno člověk zvládnul. A dost se divím, jak a kdy.

Kaaj, čapky udělají určitě radost. Dílo se zdařilo. thumbs down Teď jsem ještě zvědavá, jak se popasuješ s tou debilkou.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (16.12.2018 20:07)

• Autor: iriska

Datum: 16.12.2018 21:40

právě jsem dopletla svetřík pro Elenku. Ještě sešít a začistit a je další dáreček. love smiley

• Autor: alenak

Datum: 16.12.2018 22:49

nj, když jsme se chtěli trochu obléknout, tak nic jiného nezbývalo, než tvořit. Taky si kolikrát říkám, co se toho udělalo, asi mládí má více energie, i zimní bundy jsem šila. Co jsem ale nikdy nedělala, tak to bylo vyšívání, to mi nic neříkalo, neumím. Když vidím, jaké dělá Kája krásné čepice, tak mám choutky taky něco zkusit, ale zatím jen choutky grinning smiley , zásoby vlny jsou, lenost je větší.Potřebovala bych čelenku - když jsem viděla v obchodě cenu kolem 200 Kč, tak si ji raději udělám, winking smiley , myslela jsem na flísovou, na tu jsem ale nikde nenarazila.

• Autor: kordula

Datum: 17.12.2018 09:25

také jsem šila a pletla na všechny, zimní bundy dětem i na dědu, na toho i svetry, oteplovačky s laclem i na děti kamarádek, ale vyšívat to ne , později jsem přešla na " ty moje " obrázky, nevím kde jsem brala čas

• Autor: Pinka

Datum: 17.12.2018 10:13

Přidávám se, já včetně toho vyšívání.

kaaj, tu MODU mám taky ještě schovanou, snad z nostalgie winking smiley , ale víc jsem toho napletla na jehlicích. Šila jsem i chlapovi kalhoty z trevíry,nebo jak se ta látka jmenovala, hit byl pro děti prošívaná vesta,to jsme všechny v práci sháněly prošev a šily, no bylo by na co vzpomínat.

Datum: 17.12.2018 10:37

Pánský kalhoty jsem šila taky.Švagrová byla vyučená v Krasu Brno,pánská krejčová,takže jsem k ní chodila na radu.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Šikovné ručičky (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.