![]() |
úterý 28. listopadu, 18:10 Svátek má René
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Šikovné ručičky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Tvoříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vyšívání a ruční práce
čepice upletena- ale počkám až přijede dcera ,aby si ji zkusila. není sešitá , takže pokud bude chtít delší tak ještě připletu , není problém nahoře přidat .- jinak je pružná a šířka bude dost . fotka je blbá - je černá a jsou v ní řady černé se stříbrnou nití - ještě mám -asi upletu i šálu . -
jo Eli díky za radu . až někdo přijede autem , tak ho tam k těm vietnamcům pošlu .
Kaaj, nevím, jestli podle toho vzoru, cos dávala jako fotku, to nemělo být jen hladké. Poslalas to k odsouhlasení?Ono to není tak jednoduchý něco tvořit nebo shánět pro jinou generaci. Ve většině případů už radši konzultuju.
jo - to je konzultováno . prý to nechá na mně. ta původní čepice je háčkovaná . a to stejně neumím .ani ji nevadí ta srříbrná vložka. ale až se dostanu do galanterky , tak ještě koupím šedou a zkusím háčkovat . mám i velký háček .
Kaaj,
. Já tušila, že tě ještě dostanu i do experimentu. Ty debilky se mi docela líbí. I když sama na hlavě nic nenosím. Maximálně čelenku i v největších zimách.
Myslím podle fotky, že i ta černá jí bude slušet. Stříbro to oživí. Rozjasní obličej si myslím.
dvě čepky hotové , ale na tu houmelesku zkusím vlnu v jedno . aby se ten pytlík svěsil od hlavy.. tyhle jsou dvojmo a trochu tužší . . chlupatinku jsem nakonec sehnala v KIK - ale za 80 kč. je to přívěsek na klíče. - na fotce to vypadá do hněda, ale je to černá a šedá . . jdu na tu třetí - dnes konečně nepečeme. a na plnění je brzy.
Kaji,dobrý.Já jsem na tu bambuli použila zbytky kožešiny za stříbrné lišky-jak se kdysi nosily.
jo - ale nic takového nemám . jedině kožich z berana s bizamovým límcem . už se to nenosí, ale je mi líto vyhodit . taky jsem jednou tak široká jak za mlada.
jedině to poslat někomu na SIbiř

začala jsem šedou čepici jen v jedno . mám pár řad . asi vypárám a udělám aspoń trochu rantl . jinak bude celá hladce , vlnková - to zas bude hokus pokus.
Kaaj, krásná práce.
Berdo díky - jsem se v životě něco napletla.. a zjistila jsem , že to mám ještě v rukách .
kaaj, šikulka jsi. Já bych pletla ,ale krční páteř říká nee
u mně řve celé tělo - ne !! hlavně ruce , ramena. -ale je to taková vášeň . jsme tu sami , napečeno je , takže se aspoň bavím pletením .
Kaji,je to vidět,že jsi pletařka.Já jsem taky hodně pletla,ale teď už není pomalu co.Ale sem tam ještě taky vezmu jehlice a něco stvořím.
jj- stavil se dům , dvě holky se chtěly strojit . tak jsem pletla. i na jednolůžkovém stroji MODA, ten mám ještě v igelitu pod válendou . koupila jsem si Burdu a taky jsem šila. ovšem čas mi chyběl . ve všední den v práci , odpoledne na stavbě. tak večer . dnes si neumím představit , jak jsem to stíhala. taky jsem vyšívala - holky měly halenky ještě jako puberťačky vyšité křížkem na béžové kanavě. docela šik . projmuté , vzadu dragounek a vepředu přes rameno dozadu kytice růží a motýli . další měla každá halenku háčkovanou filetovou technikou . taky z béžové příze . no bylo toho dost , co jsem zkoušela.
Kaji já dělala to samé, doteď netuším, jak jsem mohla vše stíhat. Manža byl přes týden po montážích a já byla s dětma doma pořád sama. Pletací stroj mám dodnes na půdě
. Dostala jsem ho od babičky k 12tým narozeninám. Babička byla vyhlášená švadlena, dveře se u nás netrhly. Dost jsem se od ní naučila šít a mamka zase ráda pletla, tak jsem od ní odkoukala pletení. Vyšívání mě chytlo až jsem chodila do práce, páč tam byla šikovná kolegyně. Na děcka jsem ušila i zimní kombinézy. Sobě kožené sako s podšívkou. Ježiš to byly časy