|
|
středa 14. ledna, 21:42 Svátek má Radovan
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Šikovné ručičky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Tvoříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vyšívání a ruční práce
Berdo díky - jsem se v životě něco napletla.. a zjistila jsem , že to mám ještě v rukách .
kaaj, šikulka jsi. Já bych pletla ,ale krční páteř říká nee
u mně řve celé tělo - ne !! hlavně ruce , ramena. -ale je to taková vášeň . jsme tu sami , napečeno je , takže se aspoň bavím pletením .
Kaji,je to vidět,že jsi pletařka.Já jsem taky hodně pletla,ale teď už není pomalu co.Ale sem tam ještě taky vezmu jehlice a něco stvořím.
jj- stavil se dům , dvě holky se chtěly strojit . tak jsem pletla. i na jednolůžkovém stroji MODA, ten mám ještě v igelitu pod válendou . koupila jsem si Burdu a taky jsem šila. ovšem čas mi chyběl . ve všední den v práci , odpoledne na stavbě. tak večer . dnes si neumím představit , jak jsem to stíhala. taky jsem vyšívala - holky měly halenky ještě jako puberťačky vyšité křížkem na béžové kanavě. docela šik . projmuté , vzadu dragounek a vepředu přes rameno dozadu kytice růží a motýli . další měla každá halenku háčkovanou filetovou technikou . taky z béžové příze . no bylo toho dost , co jsem zkoušela.
Kaji já dělala to samé, doteď netuším, jak jsem mohla vše stíhat. Manža byl přes týden po montážích a já byla s dětma doma pořád sama. Pletací stroj mám dodnes na půdě
. Dostala jsem ho od babičky k 12tým narozeninám. Babička byla vyhlášená švadlena, dveře se u nás netrhly. Dost jsem se od ní naučila šít a mamka zase ráda pletla, tak jsem od ní odkoukala pletení. Vyšívání mě chytlo až jsem chodila do práce, páč tam byla šikovná kolegyně. Na děcka jsem ušila i zimní kombinézy. Sobě kožené sako s podšívkou. Ježiš to byly časy

Byly jsme na tom asi všechny stejně.Taky jsem šila,pletla háčkovala.Já u šití a manžel vařil -měl pochopení,nikdy mi to nevyčítal.Když jsem si přitáhla domů nějakou látku tak pravil á tak to zase budu vařit já.Dnes,když listuji starými Praktickými ženami,tak vidím hromadu "modelů" který jsem podle nich upletla,či ušila..
Asi jsme my starší na tom byly úplně stejně
S obdivem a respektem vás čtu.
Šití a pletení si mě nikdy nějak nenašlo. Ale jinak taky vzpomínám, co všechno člověk zvládnul. A dost se divím, jak a kdy.
Kaaj, čapky udělají určitě radost. Dílo se zdařilo.
Teď jsem ještě zvědavá, jak se popasuješ s tou debilkou.
právě jsem dopletla svetřík pro Elenku. Ještě sešít a začistit a je další dáreček.
nj, když jsme se chtěli trochu obléknout, tak nic jiného nezbývalo, než tvořit. Taky si kolikrát říkám, co se toho udělalo, asi mládí má více energie, i zimní bundy jsem šila. Co jsem ale nikdy nedělala, tak to bylo vyšívání, to mi nic neříkalo, neumím. Když vidím, jaké dělá Kája krásné čepice, tak mám choutky taky něco zkusit, ale zatím jen choutky
, zásoby vlny jsou, lenost je větší.Potřebovala bych čelenku - když jsem viděla v obchodě cenu kolem 200 Kč, tak si ji raději udělám,
, myslela jsem na flísovou, na tu jsem ale nikde nenarazila.
také jsem šila a pletla na všechny, zimní bundy dětem i na dědu, na toho i svetry, oteplovačky s laclem i na děti kamarádek, ale vyšívat to ne , později jsem přešla na " ty moje " obrázky, nevím kde jsem brala čas
Přidávám se, já včetně toho vyšívání.
kaaj, tu MODU mám taky ještě schovanou, snad z nostalgie
, ale víc jsem toho napletla na jehlicích. Šila jsem i chlapovi kalhoty z trevíry,nebo jak se ta látka jmenovala, hit byl pro děti prošívaná vesta,to jsme všechny v práci sháněly prošev a šily, no bylo by na co vzpomínat.
Pánský kalhoty jsem šila taky.Švagrová byla vyučená v Krasu Brno,pánská krejčová,takže jsem k ní chodila na radu.