sobota 25. května, 14:32 Svátek má Viola
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Používáte remosku?
Ráda v ní peču žemlovku ,krásně v tom nabyde. Jinak se v ní dá upéci i pizza. Je skvělá. Pořád se u nás používá.
Re: Používáte remosku?
Re: Používáte remosku?
Balanclady, jak děláš ,prosím tě, pizzu? Můžeš mi prozradit recept na těsto a také dobu pečení? Bojím se, že to vše navrchu bude ožehnuto od spirály. Po mé negativní zkušenosti s jogurtovou buchtou peču v remosce jen maso. Experimentům se vyhýbám. Ale pizzu bych si dala. Jak cácorka říká - ču pi*u.
Re: Používáte remosku?
já ji používám třicet let
Re: Používáte remosku?
Emilko, pečeš v ní i buchty? Mamka pamatuje mou babičku, jak v ni pekla i Honzikovsky buchty. Používám ji jen na pečení masa. Zapékání se mi v ní nedaří. O buchtách a sladkém nemluvím. Ráda bych se ji naučila pořádně používat, když už mi tady zavazí.
Re: Používáte remosku?
Mamka v ní peče téměř cokoliv, musím říct. Já ji využívám spíš jen na zapečené těstoviny, franc.brambory a žemlovku.
( Brno, 250m n.m.)
Re: Používáte remosku?
Moje maminka ji používala na chatě, buchty z ní byly báječný (ty Honzovy s povidlím a mákem - mňam), dělala bublaniny, třená, piškotová těsta, úplně všechno, troubu vůbec nepoužívala
Re: Používáte remosku?
Mamka jí má na zahrádce, kde jsou omezené možnosti na vaření, takže v tom peče třeba kuřecí stehna .
Re: Používáte remosku?
Jsem totálně nešikovná. Také bych ji chtěla takto používat. Jen k tomu nemám dostatek odvahy. Už to vidím ve spálených barvách
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Používáte remosku?
Já ji používám v létě abych nemusela topit v kamnech, peču a zapékám v ní všechno. Sladké skoro nepeču takže jsem to nezkoušela ai v remosce.
Re: Používáte remosku?
slunino, tak toho bych se nebála vůbec... naopak k tomu má člověk pořád přístup, přijde mi to lepší, jak trouba...
Re: Používáte remosku?
Anavi, v mém případě mi chybí odvaha to vyzkoušet. Mám před očima a nosem tu spálenou jogurtovou buchtu. Navíc nová remoska má dost nevýhod oproti staré. My máme bohužel tu velkou a zabere neskutečně místa.
Děvčata, když pečete sladké v remosce, nepálí se vám to pod spirálou? Máte střed také dostatečně upečený?
Re: Používáte remosku?
pod jakou spirálou?
Re: Používáte remosku?
Já v ní sladké pekla...ale už je to fakt dávno...teď žádnou nemám, ale chystám se na ni (jak už jsem zde určitě někdy psala).
Re: Používáte remosku?
[www.gurmetklub.cz]
Koukla jsem na net, skutečně je tam spirála, ale já mám ten model, co je na fotce , tam se opravdu žádné víko s průhledem nekoná a existenci spirály si můžu jen představit. Já měla za to, že okraje rozpáleného víka rozvádí teplo po celé remosce, tudíž se to naopak ohřívá a peče velmi rovnoměrně. Nikdy jsem v ní nic nespálila!! Fakt ne.
Re: Používáte remosku?
Anavi, spirála je ukrytá na krajích poklopu. Máme novou se skleněným průhledem. Mamčina starodávná se odkládá vodorovně na stojánek z hliníku. Poklop u nové se má otáček jako by dnem vzhůru. Na poklopu jsou plastové nožky. Bohužel při této manipulaci mi vylítly pojistky. Vícepůlka byl nucen remosku rozmontovat. Na tom drátku uvnitř (spirále) posunul keramické izolatory. Nevím, jak jinak popsat tu ochranu drátu. Každopádně záruku již uplatnit nemůžeme. Pečení masa je rovnoměrné - otáčím a posouvám ho. U té buchty se kraje přičoudly a střed byl tekutější.
[www.remoska.cz]