pondělí 17. června, 21:37 Svátek má Adolf
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Hanule
Status: expert

Spojená kuchařka weekovská

Datum: 15.02.2012 10:51
 

Na recepty probírané zejména v Co dnes vaříte.

Srdíčka, prosím, nevpisujte komentáře, jde o čistokrevný sborník a svým příspěvkům přepisujte název dle názvu receptu. Děkujeme! flower smiley

 

Obsah (formou abecedního seznamu, průběžně aktualizovaný):

Způsob zařazení volím citem podle toho, zda se mi zdá stěžejní typický název, surovina anebo produkt. Je pravděpodobné, že ne všude usoudím správně, vše se dá opravit, jsme ve výstavbě. drinking smiley Kdo první dodá recepturu od kvé, bude polit napěněným pivem.

 

 

A

B

Brambory na pivu/FrajerHubert/2

Brambory šťouchané podle Apetitu/Stano/3

C

Č

D

Dip/čatní - Omáčka ke gril. masu/drahus/3

Ď

E

F

Fazole podle Emila (bretaňské)/Majka/1

G

H

Hašé/daga/2

Hluchec/555/2

Hovězí pečeně na mrkvi a cibuli/skrblice/1

CH

I

J

Jablečné knedlíčky/gabca/1

Jogurtové řízky/mihule/1

K

Knedlíky bramborové dle receptur/suee/2

Knedlíky bramborové od oka/Hanule/2

Knedlíky bramborové ze syrových brambor a rohlíků/skrblice/2

Knedlíky kynuté houskové/Majka/3

Knedlík kynutý s citronovou kůrou /sony/3

Knedlíky kynuté s borůvkami /Majka/4

Knedlíky ovocné (tvarohové)/Anavi/1

Knedlíky ovocné z odpalovaného těsta/Hanule/1

Knedlíky špekové/SPIKE/1

Knedlíky špekové srazové/Maca/1

Koláče rychlé (z toustového chleba)/balanclady/3

Kotlety na smetaně/Anavi/3

Králík/kuře na šalvěji/FrajerHubert/2

Králík podle Johanky/Johanka/3

Krušnohorské bramble/Arturka/2

Kuřecí kapsa plněná/Stano/3

Kuřecí nebesa/Stano/2

Kuřecí stehna/Keria/1

Kyselo krkonošské z pravého kvásku/suee/3

L

Lasagne boloňské/daga/2

Lívance s jablky/Majka/1

Langoše z kefíru/Sony/4

M

Mrkev dušená s hráškem/Majka/1

N

O

P

Papriky plněné bezmasé/SPIKE/2

Pizza pravá italská/František/4

Polévka dýňová s červenou čočkou/peefko/3

Polévka hrášková/Majka/3

Polévka mrkvová s červenou čočkou/suee/1

Polévka pórková s kuřecím výpekem/Hanule/3

Q

R

Rizoto šafránové/terka/1

Ř

Řízek dvojitý v trojobalu/Anavi/3

S

Salát cuketový/SPIKE/2

Salát těstovinový jednoduchý/Anavi/1

Salát vrstvený/SPIKE/2

Š

Škubánky bramborové/SPIKE/2

Špagety červené/daga/3

Špalíčky bramborové/jaja99/2

T

U

V

Vepřové na pórku (á la čína)/daga/3

W

X

Y

Z

Zelňačka "weekovská" (červená)/Anavi/3

Ž

 
Upraveno 15 krát. Naposledy upravil Majka (26.07.2019 12:26)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12345 | další
    Aktuální stránka: 2 z 5
  • Autor: daga
    Status:

    Bramborové špalíčky - Jájiny

    Datum: 15.02.2012 21:18
     

    Autor textu Jája:


    Bramborové špalíčky

     

    Majko na to recept není :-). Uvaříš hrnec brambor, já je sleju do jiného hrnce (v tom je pak vařím, samo vodu ještě přidám a dosolím) tak jak vařící jsou je kvedlačkou rozšťouchám najemno a zasypávám hrubou moukou podle potřeby, přidám 1-3 vejce podle množství. Když je těsto tak jako modelína vyklopím na vál, podmoučím a a rozdělím tak na osm dílů. no a vyválím přiměřený válečky nakrájím a už se vaří voda házím a po vyplavíní tahám, nejlíp je je promaštovat smaženou cibulkou a nebo prosýpat vrstvy hotovým zelím. Míň jak takovou tu starou plechovou zadělávací mísu jich nemá cenu vařit :-)

     

    Jinak špalíky je inspirace z weeku. Jsou to bramborové knedlíky, ale z těsta se udělají válečky a ty se nakrájí na "špalíčky". Vaří se to líp než knedlíky i to líp vypadá.

    JJ špalíčky jsou jistota, nestane se , že by uvnitř byly nedovařené, jak vyplavou chvililinku je nechám a tahám ven. Nikdy nezbydou mls smiley. Miluje je každý i já se díky nim naučila jíst bramborové knedlíky (měla jsem je zhnusené ze školní jídelny, tam bývaly mazlavé a hnusné) .

    Těsto se dělá ještě z horkých brambor, že mě ještě při vyvalování pálí prsty, to je fakt důležitý, zřejmě se spaří mouka a špalíšky jsou lehké a měkounké.

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (16.02.2012 08:33)
     
  • Autor: Reklama

    Bramborové špalíčky - Jájiny

     
     
  • Autor: daga
    Status:

    Krušnohorské brambrle

    Datum: 15.02.2012 21:23
     

    Autor textu Arturka:

     

    Krušnohorské brambrle

     

    0,5 hladké mouky, 0,5 tvarohu 0,5 kg cibule, mléko, sádlo,sůl, pepř

    Prvně si na sádle osmažím cibulku do zlatova. Cibuli krájím na větší kousky ( asi tak jak krájím půlku cibule na takové lupínky, které rozdělím od sebe)

    Mouku s vodou spracujeme v těsto, osolíme, opepříme, vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.

    Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s 0,25 kg tvarohu, osolíme, opepříme.To je nádivka, kterou dáme na kolečka, přeložíme a spojíme jako taštičky.

    Vaříme ve vroucí vodě, když vyplavou, jsou hotové. Dají se do usmažené cibulky a tím se neslepí.

    Potom naředit druhý tvaroh s mlékem a osolit. Tím se brambrlata polívají. mls smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Bramborový knedlík od oka (nejen) v páře

    Datum: 16.02.2012 01:33
     
    bramborovy.jpg
    Další fotografie:

    Autor textu: Hanule

     

    Bramborový knedlík od oka v páře
    Holčiny weekovský,

    osoby mého ražení, tj. ty, které by měly být vpuštěny do kuchyně jedině tehdy, když se chcete někomu pomstít, bramborový knedlík čas od času vypotí. (Taky ne dlouho). Mé chabé poznatky a finty:

    1. Vždy z vychladlých brambor, jak je uváděno, má to sakra důvod. Kromě šílené lojovatosti při strouhání těch ještě trochu teplých značný vliv na tragickou výslednou konzistenci, prověřeno v časové nouzi.

    2. Objem moučné složky by měl odpovídat 1/3 objemu nastrouhané složky bramborové. Přičemž:

    Celkově se mi osvědčilo napoprvé vyzkoušený poměr hrubá mouka: hrubá krupice 1:1, takže to už jsem neměnila.

    Vždycky tam vrznu pro sichr, protože typ brambor není jistý a většinou mám asi béčka, dvě vrchovaté lžíce bramborového škrobu.

    (Solím málo, to kvůli malé, čili dávám soli asi méně, než by se mělo (dávám jen 1/2 lžičky)... Spojím jedním vejcem na nějakých těch 6 - 7 středně velkých brambor.)

    4. Při tvarování šišek si pomohu tím, že je podsypu, nesnažím se už zapravovat další a další mouku.

    5. No a hlavně, vařím v páře, hrdinně si říkám, že šetřím vodou, navíc jsem tak ze zbabělosti začala a knedle byly tak dobré, že nevidím důvod, proč si vůbec ničit nervy riskantními pokusy s podvodní klasikou. Tak těch 20 - 25 minut.

    (Již ozkoušeno, že je lze hodit i do vody, ale z páry mi subj. přijdou lepší.)

     

    Krájím-li čerstvé, krájím nití.

     

    Přikládám fotky těch povedených nastopro.

    ...................................

    Další tipy z diskuze:

    6. Obalovat v bramborovém škrobu, je to kvůli neovaření povrchu.

    7. Při použití pařáčku potřít tento slabou vrstvou sádla proti přilepení.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Bramborové knedlíky dle receptur teplých pokrmů

    Datum: 16.02.2012 02:23
     

    Autor textu: suee

    Bram.knedle dle receptur teplých pokrmů:

    1100g brambor

    1vejce

    200g hrubé mouky

    200g dětské krupičky nebo krupice

    sůl

    Přesně jak píše Vladka, jak se začne dělat těsto už nesmí čekat!!to je asi jediné na co si dávám pozor...

     

    Já vařim pro nás 2 z půlky (tohle je údajně na 10hospodských porci) ale stejně dávám 1menší vejce.

    Používám ještě fígl moji mamky, že šišky či knedlíky obalím v bram. škrobu..jen tak lehce, ani vlastně nevím proč confused smiley grinning smiley

    Vojtíšek snědl v neděli po svém mimi obědě ještě 4bram.knedlíky s náma, tak asi začnu vařit z plné dávky winking smiley

     
  • Autor: daga
    Status:

    Bramborové knedlíky ze syrových brambor a rohlíků

    Datum: 16.02.2012 08:30
     

    Autor textu Skrblice:

     

    Bramborové knedlíky ze syrových brambor a rohlíků

     

    Strašně dobrý jsou bramborový knedlíky ze syrových brambor a rohlíků.... kolik středně velkých bramborů, tolik rohlíků. Syrové brambory se nastrouhají (ručně nebo v robotu) a k nim se přidají na kostičky nakrájené rohlíky. Dle chuti osolíme (ne moc), vaří se v osolené vodě, a těsto musíme rukama řádně uhňácat mls smiley mls smiley mls smiley... , dělám kulaté knedle do dlaně, nikdy nezbydou... ani studené.

     

    Nedává se ani mouka, ani vajíčko, jenom brambor, rohlík a trochu soli..... vejce a mouka jsou v rohlíku. A fakt chutnají každýmu, kdo je ochutná... jsou podobný jako chlupatý knedlíky, jenom jsou takový nadýchanější. A hlavně jsou strašně rychle hotový.

    Brambory strouhám na jemno... posledně jsem je úplně rozmixovala v robotu a taky byly dobrý. Rohlíky nakrájím normálně na kostičky, jako do kynutých knedlí. Stejně je při tom hňácání úplně rozmělníš, aby se spojily s bramborama.

    Další rada:

    Fakt žádná mouka a rohlíky nemáčet. Nasajou vodu z brambor. Já je vždycky obalím v solamylu a jak píše Iriska, nerozpadnou se a jsou úžasný mls smiley mls smiley mls smiley mls smiley Rohlíky ideální den , dva - starší.

    Fakt to je tak jednoduchý, nekecám a jsou moc dobrý... něco jako chlupatý knedle, ale jsou nadýchanější. A už jsem dávala i čerstvé rohlíky a žádný rozdíl jsem neviděla. Jenom to chce opravdu pořádně rukama uhňácat... až se ti vytvoří celistvější hmota, z které potom dělám menší kulaté knedlíky (do dlaně), uvařené jsou asi za 10 min.

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil daga (16.02.2012 09:57)
     
  • Autor: daga
    Status:

    Škubánky

    Datum: 16.02.2012 12:10
     

    Autor textu SPIKE - Věrka :

     

    Škubánky bramborové

     

    Uvařit oloupané a nakrájené brambory ve slané vodě, slít (ale ne úplně, trochu vody nechat), vařečkou udělat mezi brambory díry až ke dnu a nasypat tam hrubou mouku (přiměřeně), přiklopit a nechat chvíli propařit. Pak pomocí šťouchadla propracovat do hladka. Lžící namáčenou do sádla uškrabuji kousky. Já to jím jen tak, osolené, ještě trochu omaštěné sádlem, pokud mám, přidám i škvarky. Někdo je sype mákem, někdo dává tvaroh.

    Těsto, které zbyde, nechám vychladnout a udělám vyšší placičky a opékám na oleji do červena. Věra

     

    Škubánky od irisky: Škubánky od Vladky - opečené:

     

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Hluchec

    Datum: 16.02.2012 13:33
     

    Autor textu: 555

    Hluchec

    6 středně velkých brambor, nastrouhat na jemném struhadle a vymačkat (nemusí to být moc důkladně).

    0,5 l mléka (trochu odlít na kvásek - kostičku droždí, cukr)

    0,5 kg polohrubé mouky

    2 lžíce oleje

    2 vejce

    celou palici česneku

    20 dkg anglický (já dávám buřty)

    majoránku, hrst soli, pepř

    Nechat kynout, pect na vyšším plechu vymaštěném a vysypaném strouhankou. Já dělám tak 3 cm silný hluchec.

     

    fotodokumentace: skrblice smiling smiley


     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Kuřecí nebesa

    Datum: 16.02.2012 13:37
     

    autor textu: Stano
    Kuřecí nebesa

    Do zlatova osmažená cibule na půlkolečka, k tomu na závěr prolisujeme několik stroužků česneku. Směs cibule a česneku na dno zapékací misky, na to poklademe maso například z horních kuřecích stehen, které jsme předtím nakrájeli, poněkud naklepali (není nutné), osolili, opepřili a smíchali s poctivou lžící hořčice. Tuto masovou kejdu poklademe na cibuli s česnekem. Následuje vrstva jedné skleničky majolky smíchané se strouhaným eidemem (možno lehce naředit mlékem, jen krapet, na konzistenci kaše). Navrch poklademe po obvodu zapékací misky plátky oloupaných rajčat a dáme péct. Pekla jsem asi 3/4 hodiny, v první fázi přikryté, posledních 20 minut odklopené, aby "čepice" zezlátla. Podáváme s hranolky nebo bramborem, možno i s kaší. Kdo neznáte, neváhejte, nebudete litovat. Je to orgasmické love smiley!

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Vrstvený salát

    Datum: 16.02.2012 13:47
     

    Autor textu: SPIKE

    Vrstvený salát
    Udělala jsem "vrstvený salát", který jsem ochutnala před týdnem u kamarádky a moc mi chutnal. To se dávají do skleněné mísy vrstvy převážně sterilované sladkokyselé zeleniny (červená paprika, hrášek, kukuřice, mrkev, celer - ty jsem sterilované neměla, tak jsem nastrouhala, chvíli podusila a osolila a přidala citron, vejce, šunka, ananasový kompot, jablko - oloupané a nadrcené přes kolečko na krájení brambor do salátu, žampiony, může být i eidam nebo hermelín, ev. i brambory). Vše se nakrájí na drobné kousky a vrství do průhledné skleněné mísy, každou vrstvu trochu stlačit, navrch polít majolkou (může se udělat lehčí forma s jogurtem nebo zakysanou smetanou) a posypat jemně krájeným pórkem. Myslím, že fantazii se meze nekladou, že se tam může kombinovat leccos. Nechat vychladit do druhého dne, jíst samotné nebo s pečivem. Věra

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (16.02.2012 13:53)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Králík/kuře na šalvěji podle Jendy

    Datum: 16.02.2012 15:00
     

    autor textu: jaja99


    Králík/kuře na šalvěji a červeném víně podle Jendy - FrajeraHuberta

     

    Hmm nenašla jsem.

    Je to asi tak, dáš na pekáček kostku másla, osolené porce králíka (kuřete) na tom do červena opečeš, když mám čerstvou šalvěj tak dám tak 3 pěkné snítky, sušené přiměřeně tomu :-), naliješ litr suchého červeného (čím lepší víno tím lepší výsledek konání), bez dvoudecky cos během opékání masa musela ochutnat drinking smiley no a pečeš a pečeš až je šťávy přiměřeně a maso se rozpadá. Jednoduché a geniální........

    Nejlepší je to upečené na historickém pekáči Hubertovy maminky, v troubě mých kachlových kamen grinning smiley.

    Servíruješ doprostřed stolu se spoustou čerstvého chleba a honem usedáš aby na Tebe zbylo. Pohlreich by z nás měl radost.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Brambory na pivu

    Datum: 16.02.2012 15:14
     

    autor textu: FrajerHubert

    Brambory na pivu

    1 kg brambor
    60 g slaniny
    1 cibule
    20 g másla
    1 snítka rozmarýnu nebo šalvěj
    2,5 dl piva
    sůl, pepř

    Brambory uvaříme v osolené vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibulku a slaninu nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Přidáme rozmarýn nebo šalvěj, plátky brambor, dochutíme solí a pepřem a zalijeme pivem. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut dusit. Nakonec brambory zapečeme v troubě na 200° asi na 5 minut.

     
  • Autor: daga
    Status:

    Hašé domácí - od maminky

    Datum: 16.02.2012 20:18
     

    Haše

     

    Cibulka, máslo, vařené vepřové maso plus vývar, hladká mouka, sůl, pepř, 2 vajíčka - to asi tak na 3-4 porce, na menší množství stačí jedno.

    Na másle na drobno cibulku jen do sklovita - ne do hněda, zaprášit hladkou moukou - světlá jíška, na to nasekané hodně doměkka uvařené vepřové maso, může být umleté , ale nahrubo , podlít vývar a opravdu na slaboulinko podusit - tak 10 minut, pak dát 2 vajíčka a zamíchat . Vajíčka není smyslem, aby byla v haši vidět, ale na zahuštění a dochucení. Jinak sůl, pepř.

    Pokud někdo dává do dušeného špenátového protlaku vajíčko,já jo, tak toto je to samé. Takže mamka říkala, že si dá vajíčka do středu haše, nechá je chvilku ztuhnout a pak teprve zamíchá, aby ta haše nebyla mazlavá, vajíčka pak ještě podusí.

    Pokud by byla haše moc hustá, tak se dá trošičku naředit tím vývarem, naopak zahustit lze troškou strouhanky, ale pak povařit . Nejlepší je na začátku nedávat moc vývaru, při dušení , jak se dá to mleté maso na tu cibulovou jíšku, raději v případě potřeby podlévat.

    Výbornou přílohou jsou prostě brambory.

    Myslím, že nešvary jídelen zde byly řečeny a hlavně, haše je hustá , ne blátivá kaše , opravdu to lze prý přirovnat k prejtu, když opeču jitrnici a vymačkám.

     

     

    A jeden ukradený obrázek z netu, až budu dělat, vyfotím nebo ráda uvídám váš thumbs down

     

    Babkaela popisuje tu svou haši - zapečenou , další varianta:

    Haši dělávám taky, ale právě jako prejt, z masa z vepřových kostí (nebo spíš žeber) z polívky, koření jako do prejtu, rohlík rozmočený polívkou, ne moc, bez vajíčka, zapíct do remsky mls smiley, k tomu brambory, čalamádu nebo nějaký salát.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (17.02.2012 11:16)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Plněné papriky (bezmasé)

    Datum: 16.02.2012 20:29
     

    autor textu: SPIKE

    Plněné papriky (bezmasé jídlo)

    Na olivovém oleji nechat zesklovatět nakrájenou cibuli, přidat nakrájená rajčata, saturejku, čubricu, sůl,tymián, solčanku (to je vlastně vegeta bez glutamátu sodného) a rýži (basmati) a chvíli pomalu dusit (dle potřeby podlévat). Naplnit směsí papriky, dát je do kastrolu, zbytek směsi dát k nim volně, přidat rajský protlak a nechat dusit do měkka. Já jsem tam přidala ještě nakrájený lilek, protože mi kousek zbyl, hezky to zahustil a chuťově neovlivnil. Je to lehké a dobré jídlo. Věra

     

    Fotoreportáž v odkazu. A opakování (variace) je matka moudrosti:

    Terko, nejdřív si podusím nakrájená rajčata (dost) a cibulku s čubricou (ev. přidám i nadrobno nakrájené papriky, když jich mám moc), pak přidám rýži (basmati) a protlak. Po chvíli naplním papriky a ve zbytku náplně je nechám dusit. Té rýže tam není moc, převažuje zelenina. Po rozvaření udělá ta zelenina s rýží omáčku, no spíš takový sos.

    Ještě jsem tam přidala půlku nastrouhané cukety, když už jich tu mám víc. Kromě uvedených ingrediencí jsem už použila jen sůl a cukr. Věra (05/10/2011)


    Peeko, určitě jsem to tu už někdy psala, ale stručně zopakuji recept:

    na olivový olej dám trochu cibulky, rajčata rozkrájená na kostičky a pár malých hrstiček rýže (asi co je paprik), rajčatový protlak, koření dle zvyku (dávám tymián, rozmarýnu, solčanku, čubricu), nechat chvilku dusit, pak tou směsí naplnit papriky, které se dají do zbytku náplně a dusí se vše do měkka. Každý dostane papriku a hromádku zbylé náplně. (15/02/2012)

     

     

     
  • Autor: daga
    Status:

    Lasagne boloňské

    Datum: 16.02.2012 20:46
     
    lasagne.jpg

    Lasagne boloňské - jak je dělám já.

     

    Suroviny :

    lasagne v krabičce - už nevařit , mleté maso - nejlépe hovězí nebo směs vepřové-hovězí , konzervovaná rajčata - loupaná nebo krájená - asi 3 konzervy - hodně , smetana v krabičce - 1/2 l nebo v menším množství stačí šlehačka, sýr tvrdý nahrubo strouhaný, cibule , česnek , sůl, pepř, provensálské koření, bazalka , olivový olej

    Postup:

    Cibulku na oliv. oleji osmažím do sklovata,česnek na drobné plátky, na to dám mleté maso, opepřím, okořením, NESOLIT, solí se ,až se maso zarestuje, jinak pustí vodu a dlouho to trvá. Po orestování osolím a přidám konzervovaná rajčata.. Docela dost dlouho dusím, okořením a ještě dusím. Omáčky dělám dost. Základem dobré této omáčky je ji povařit opravdu dlouho, nechat na slabo probublávat, až se krásně na povrchu vytvoří mastnější červená kola.

     

    Většinou to využiju a připravuju této omáčky více, než je potřeba na lasagne a zbyde mi při jedné práci na špagety nebo jiné těstoviny.

     

    Pekáček vyleju trošku smetanou, položím vrstvu lasagní (nevaří se!!) a zaleju rajč. omáčkou s masem, posypu sýrem a zase lasagne, zaliju smetanou, na to rajč. směs s masem a sýrem a dokola.

    Poslední vrstva jsou lasagne, zalité smetanou a tou rajč. omáčkou , ale řídkou, už bez masa a sýr dám až pak je to upečené, jinak se připálí.

    Vidličkou vrchní vrstvu lasagni zatlačuju dovnitř pekáče, kroutí se a přelévám tou omáčkou, ať se nevysuší.

    Peču ve vyhřáté troubě, nakonec dám sýr, když už je vidět, že lasagne jsou zapečené, neplavou v omáčce.. Nemusí se nijak dlouho, protože ty nudle natáhnou vodu ze směsi a maso je tepelně upravené...tak cca 20 - 30 minut.

     

    Tak nějak je vařím já, vím , že se má dělat bešamel, ale tety přítel Ital ze Sicilie mi řekl, že je také dělá takto, takže to dělám jako on. Smetana tam splní funkci tekutiny - lasagne se nemusí předvářet - zjemní tu boloňskou omáčku, dodá ji tuk ze smetany, ale není to mastné a takové mazlavé jako s bešamelem a není to tak pracné ... vím, že zase udělat bešamel není nic těžké, ale je to další špinavý hrnec navíc tongue sticking out smiley

    Pekáč na lasagne mám keramický, nevymazávám ho, když jsou podlité tou smetanou, nepřipeče se to, A ten keramický se dobře meje , v myčce absolutně bez práce, ale i růčo fůčo no problem.

     

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (16.02.2012 20:50)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Cuketový salát

    Datum: 16.02.2012 20:52
     
    Autor textu: SPIKE

    Udělala jsem cuketový salát (byl v Květech, jen jsem ho trochu vylepšila) a je fakt dobrej.

    Na oliv. oleji orestovat půlkolečka cibule, přidat tenké proužky červené kapie (čerstvé), trochu nastrouhaného zázvoru, 1-2 stroužky česneku, slabé plátky cukety (nastrouhala jsem ji), sůl a na závěr šťávu z citronu. Jíst po vychlazení, ale ani teplé to není špatné.

    Salát nějak nezbyl, tak jsem udělala novou várku (velkou). Hodně jsem toho snědla ještě teplého, ale teď i zbylo na druhý den winking smiley Pokud by to měla být sytá večeře, tak to učitě jde obohatit opečenými kousky kuřete, nebo mě napadla možnost přidat trochu matesů nebo jiker, co jsou naložené jako matesy. Věra

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (16.02.2012 21:00)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.