Autor textu: SPIKE
Vrstvený salát
Udělala jsem "vrstvený salát", který jsem ochutnala před týdnem u kamarádky a moc mi chutnal. To se dávají do skleněné mísy vrstvy převážně sterilované sladkokyselé zeleniny (červená paprika, hrášek, kukuřice, mrkev, celer - ty jsem sterilované neměla, tak jsem nastrouhala, chvíli podusila a osolila a přidala citron, vejce, šunka, ananasový kompot, jablko - oloupané a nadrcené přes kolečko na krájení brambor do salátu, žampiony, může být i eidam nebo hermelín, ev. i brambory). Vše se nakrájí na drobné kousky a vrství do průhledné skleněné mísy, každou vrstvu trochu stlačit, navrch polít majolkou (může se udělat lehčí forma s jogurtem nebo zakysanou smetanou) a posypat jemně krájeným pórkem. Myslím, že fantazii se meze nekladou, že se tam může kombinovat leccos. Nechat vychladit do druhého dne, jíst samotné nebo s pečivem. Věra