sobota 21. září, 02:56 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: REBARBORA
....závin z listového těsta s rebarborou a rozinkami
Re: REBARBORA
Re: REBARBORA
Tak s ročním zpožděním
500g hl.m.,
1pr.do peč.
16Og másla-Hery
120g cukru
šp.soli
1 vanil.c.
2 vejce
3lžíce mléka
-----------------------------
1kg rebarbory
250g cukru
1vanil.pudink
3 lžíce zakys.smetany
50g tuku
3vejce
-----------------------------------
Očištěnou reb. zasypat cukrem až pustí št´ávu. Do mouky změklý tuk a ost. přísady, zpracovat , zabalit do folie a dát do chladu. Št´ávu z reb. slít a naředit vodou, aby jí bylo 375 ml, v ní rozmíchat pudink a zakys. sm. Pivést k varu za stálého míchání a vařít 2min. odstavit a vmíchat tuk a rozšlehaná vejce. Těsto rozválet a potřít pudinkem a kousky rebarbory. Stř. teplá trouba 45 min.
P.S. je to na velký plech
Re: REBARBORA
z minulého života
Re: REBARBORA
Ta je obri
Re: REBARBORA
U mě ještě pár dnů a už budu dělat koláč. Moc se těším-je jednou za rok
Re: REBARBORA
REVEŇOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU A HROZINKAMI
250 g reveně oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme s 200 g cukru. Necháme odstát, aby reveň pustila šťávu.
Zatím uhněteme drobenku z 50 g polohrubé mouky, 25 g ovesných vloček, 50 g cukru, lžičky skořice a 50 g másla.
Do mísy s revení vmícháme 125 g bílého jogurtu, 1 celé vejce, 3 lžíce dobrého oleje, 100 g hrozinek, 1 lžičku kypřicího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 100 g celozrnné špaldové mouky a 100 g hladké bílé mouky.
Hlubší koláčovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a rozprostřeme do ní těsto. Posypeme drobenkou a pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Špejle zapíchnutá do těsta se nesmí lepit. Necháme zchladnout a krájíme.
Vzhledem ke smutným očím veganů v rodině jsem musela udělat totéž ve veganské verzi: jogurt jsem nahradila mandlovým mlékem, vejce lžící pomletého lněného semínka a máslo kokosovým olejem.
Asi zítra zkusím, rebarboru mám.
Re: REBARBORA
já ho dělala v sobotu....a už neníííí
Re: REBARBORA
Letos mám rebarboru hodně pozadu, lupeny jsou poloviční, než loni. Tak bude koláč tak v půlce června
Re: REBARBORA
My máme teprve letos vysázený sazeničky,zdá se,že rostou dobře.Ale koláč zatím nebude.
Re: REBARBORA
tradičně z pomazánkového, rebarbora, černý rybíz a pár malin, .....trochu kyselé zdá se
Re: REBARBORA
Kordulko, rebarboru by se měla sklízet do sv. Jana, tj. 24.6, pak obsahuje vysoké množství kyseliny šťavelové . A nejlíp, když dáš pod ní tvaroh, který ji neutralizuje. Jinak koláč vypadá žravě.
Re: REBARBORA
říkala mi kolegyňka, že její máma udělala z rebarbory marmeládu a prý je žravá. Asi příští rok zkusím.
Re: REBARBORA
......jsem ji dostala včera, buchta je vynikající, sežrala jsem půlku plechu
( Brno, 250m n.m.)
Re: REBARBORA
Marmeládu udělej, je moc dobrá, dřív jsme dělavali každý rok několik skleniček, aby bylo na koláč. Nebylo, stačila jsem vymlsat skoro všechno
Re: REBARBORA
tak příští rok jdu na ní. Zkusím pár skleniček a uvidím, jaký bude mít úspěch.