Re: REBARBORA

Autor: SPIKE, Datum: 30.05.2016 21:06

REVEŇOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU A HROZINKAMI


250 g reveně oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme s 200 g cukru. Necháme odstát, aby reveň pustila šťávu.

Zatím uhněteme drobenku z 50 g polohrubé mouky, 25 g ovesných vloček, 50 g cukru, lžičky skořice a 50 g másla.


Do mísy s revení vmícháme 125 g bílého jogurtu, 1 celé vejce, 3 lžíce dobrého oleje, 100 g hrozinek, 1 lžičku kypřicího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 100 g celozrnné špaldové mouky a 100 g hladké bílé mouky.


Hlubší koláčovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a rozprostřeme do ní těsto. Posypeme drobenkou a pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Špejle zapíchnutá do těsta se nesmí lepit. Necháme zchladnout a krájíme.
Vzhledem ke smutným očím veganů v rodině jsem musela udělat totéž ve veganské verzi: jogurt jsem nahradila mandlovým mlékem, vejce lžící pomletého lněného semínka a máslo kokosovým olejem.



Asi zítra zkusím, rebarboru mám. winking smiley

 

Galerie:
10277888_727362653981613_3577112326947542124_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 03:30
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-rebarbora/read.php?1,79877,1380130#msg-1380130