![]() |
čtvrtek 28. září, 19:00 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: zelenina.
Lado, obdivuju tvůj elán. Zelenina mě nikdy k takové aktivitě nevybičovala.
Ale třeba přijde doba, že to bude i určitá nutnost.
No pro mne by byla zase okrasná zahrada za trest. Takto nasázím, sklidím a je hotovo
. Těch kousek kytek co tam mám,nechávám, tak nějak žít svým životem.
Laduš, kdyby doma bylo hotovo, tak to by se mi taky asi jinak dělalo. Já nevím, kam dřív. Kluci se hrozně snažej vše "dokonale" uklidit, ale já jsem po příchodu domů jiného názoru, hodinu strávím jen v kuchyni, než to je podle mého.
Prý za to nemůžou, že jsem tak náročná, jim to připadá dobrý.

To by mě bavilo dělat jen venku. Ovoce, zeleninu, kytky, rovnat dřevo, stavět zídky, to mám za odměnu. Pak přijdu domů a honem chystám večeři (před tím jsem dělala oběd), manžel naštvaný, že jsem tam byla dlouho...
Moc toho se slimáky nevypěstuju. Hrášek, pórek, občas červenou řepu, v květináči rajčata.
Holky,mám prosbu,takto vypadají naše přísady,nevíte někdo proč? Semínka byla vysetá do výsevního substrátu a rosená.
A něco evidentního jako teplo, zima, mšice... Já teda nerosím. Nevím. Takhle pokroucené jsem nikdy neměla.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Já myslím, že tomu byla zima
Jájo,zima ne.Je to vytápěný miniskleník.Breberky jsme žádný neviděli.
Bosk a máš nějak ošetřený ten substrát, jak píšou, že se má propařit kvůli houbám nebo kupovat ten supresivní proto padání rostlin.Ale jsem spíš teoretik než úspěšný pěstitel.
Bosku, netuším.... Výsevy nikdy nerosím. V první chvíli mne napadlo, že chlad ... asi ne, když vytápěný skleník. Brebery to nejsou určitě ... nooooooo, něco podobného mi kdysi udělaly třásněnky (pomnožily se právě v echt super substrátu a teplo a málo - nestíhala jsem - vody a světla) - zkus jako první pomoc -buď Polyversum nebo jen opravdu světle růžový roztok hypermanganu - zálivka, ne rosení.
Papriky u nás už by potřebovaly přepikýrovat - není kam nastěhovat to množství, na oknech místo není a ve skleníku je ráno přimrzlo, saláty a přísady kedluben, brokolic a květáku tak ovšem pod netkankou už rostou. Na rajčata, mochyně, lilky, majoránku jsem nenašla čas ... zatím nevyseto. Snad zítra ....... snad ... no asi ne, mám hlídání a potom Tondu,
Já nevím, zase mi to připadá vyčáplé, vyběhlé, to kroucení když ne zimou, tak horkem...takhle jsem si oddělala teď africké kopřivy. Vyjednotila, nadšená co jich mám, a strčila do skleníku, málo obalila a je spáleno od mrazu. Klela jsem hodně... naopak spálené horkem, bylo přikryto igelitem, vysvitlo sluníčko .... napučené řízky černého rybízu a kopretinu... nj....zima i horko problém....ještě mě napadla možnost přehnojení, silný substrát a slabé kořínky...
Jo, mamce to takhle "popadalo"... bylo to nějaké houbové onemocnění. Od té doby používá jen speciální výsevní substrát.
Eli, píšeš, že výsevy nerosíš... já naopak ano. Jak teda "zaléváš"? Do podmisky?