![]() |
čtvrtek 22. května, 09:19 Svátek má Emil
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Palmy
Zítra cykas prozkoumám, nechala jsem ho venku na severní strabě domu. Překvapuje mě, že dle Ivika nesnáší vodu v růžici. Já jsem viděla nádherné na Madeiře, kde prší skoro pořád. No uvidím, co s ním provede moje péče. Přesadit určitě potřebuje, hned zítra dostane větší nádobu. Věra
Něčím tu ránu vytřu, dřevěné uhlí mám...No a přesadím, uvidíme...
. Snad to přežije....
. Díky děvčata za rady
(Helča)
můžu prosit o radu? Chceme dát do výlohy (uzavřená s prostorem uprostřed) nějakou květinu..jenže je tam dost dusno a vzduch bez pohybu. není např nějaká palma, která by to snesla?...sluníčko tam jde jen dopoledne
Marjánko, já bych se spíš pokusila do Lidlu dojít a rostlinu vyměnit - pokud máš aspoň ten obal, co na nich byl, tak to vymění
( Brno, 250m n.m.)
Je to kvůli tomu, že může delší pršet a potom bude třeba delší dobu chladno a ta voda nevyschne může způsobit hnilobu. Prakticky všechny rostliny jsou někdy ve své domovovině na dešti, ale jsou tam jiné teplotní podmínky a to je ten důvod, proč mají být některé rostliny u nás chráněny před deštěm
Bohužel obal nemám...
Ahojte
,potřebovala bych identifikovat tuhle palmu.Víte někdo,co je to
? Má zajímavé květenství
ahoj je to chamaedora elegans
Díky moc
( Brno, 250m n.m.)
Marjanko, tak co cykas? Jak se mu daří? Díra se nezvětšuje?
Díra se nezvětšuje (zatím) a cykas vypadá zatím dobře
Mně koupený cykas drží, mám z něj radost.
Ovšem tyhle fotky jsou odjinud - fotila jsem na Kypru. Asi to bude květenství, protože mladé lístky vypadají jinak. Věra
( Brno, 250m n.m.)
Toto je můj cykas, mám ho už asi 15 roků, je pěstovaný od malé rostliny
Tedy ten je!!!!

Iviku, to jsi fakt vypěstovala sama?!
Myslela jsem, že cykas roste tak pomalu, že je nesmysl se o to pokoušet, protože jeden lidský život je na to krátký. Holt jsou mezi námi šikulky, co to dokážou.
Věra