pátek 4. října, 06:48 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: zelenina.
Alenko, děkuji. Je to tak. Postřik na to mám dokonce doma.
Hniloba to je určitě, od sazenice už moc nečekej. Muž dává už při sázení do jamek drcené skořápky, prý to pomáhá, nevím ale jsou zdravé.
Já bych rostlinu taky zlikvidovala a postříkala ostatní. Preventivně. Protože hlínu mají asi skoro stejnou všechna, pokud stále sázíš, jak jsi fotil. Naprosto symetricky srovnané kbelíky s rostlinami.Takže i ty ostatní by mohly začít třeba pociťovat nedostatek.
Já taky děkuji. Mám letos i loni jsem měla. Na takovém velkém žebernatém rajčeti. Říkala jsem si, že je prostě choulostivé a nebudu sázet. Malá rajčátka to nedělají, ani v květináči vedle.
Rajčata teprve začínáme sklízet, zatím vypadají dobře, plíseň na nich není (ťuk, ťuk).
Pod nimi je dýně údajně hokaidó, ale je takhle žlutá ne červeně oranžová (polévka z ní byla dobrá).
Okurky jsme sklidili 3 (slovy: tři), protože mi je úplně zadusila Adéla marjána.
Byla jsem na samosběru a okurek naložených mám dost.
Cukety jedou, ty sklízím denně a spoustu ji rozdávám (ano, ještě se najdou zájemci, kterým udělá radost).
Mám tedy dvě sazenice koupené v trhu, na těch rychle dorůstají další a další plody. Potom mám jednu od kamarádky, ta je nějaká zaprdnutá, dala zatím asi 2 plody.
Úrodu máš parádní.
To jsou ty naše rajčata,který se na jaře tak mrzácký.
Samozvaná dýně a patizon stále bohatě plodí, nevím, co s tím budu dělat.
Mrkev, ač to původně nevypadalo, je obří. Už vím, proč mi nešla jen tak vytáhnout, když jsem šla kolem záhonku a chtěla si jednu ochutnat. I s rýčem to šlo obtížně.
Pěkná úroda .Nám se mrkev daří,horší je to s petrželí,ale letos po mnoha letech vypadá dobře.
Co já s tím budu dělat?!?!,
Zase jedna cuketa, co se přede mnou schovávala a vykoukla až takhle přerostlá.
Dýně taky stále dorůstají další a další.
Krásné plody máte. Malá hokaida jsem měla v kuchyni na okně jako dekoraci až do jara a pak mi to nedalo a prostě jsme je snědli. Mají dlouhou trvanlivost.
Když se nedaří, je to špatně, když je toho moc, tak co s tím. Já už nic takového nesázela, rajčata samozřejmě ano, aspoň mají kolegyně komu dávat přebytky. Já zase dodávám okrasné dýně.. Záhony, co se na chalupě neosázely ničím kulturním, dědek osel dýňkami. Krásně dusí plevel.
Krásná úroda.Bosk, ani by jeden nepoznal, jak se jim nedařilo.
Hokaida jsme už dvě snědli a dost jich je ještě na sklizení, jen co budu mít chvilku. Někdy před Antonínem jsem nasela semínka z minulých let k zadušení plevelu a pořád čekám, co z nich bude. Jedno patizon a druhé se stejnými listy nějaký kříženec. Třetí rostlina bude dýně.
Rajčat mraky,už jsem uvařila ze 12 kg kečup,hromadu jsme jich rozdali.Zato skleníkový okurky hadovky už manžel zlikvidoval,z neznámé příčiny byly vetšinou hořký,to se nám ještě za 40 let nestalo.