neděle 10. listopadu, 20:20 Svátek má Evžen
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Vlašské ořechy
Já je mrazím, pak po vyndání lehounce opražím, jsou super a voňavé.
mám je týden nad topením a když jsou krásně suché, dávám do skleněných nádob a dobře uzavřu. Mám ještě z předloňska a jsou OK.
www.majkaj.webg..
Zásadně zamražuju.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Missi me naučila navažovat je po 200g je to tak akorát, aby se nerozmrazovalo moc najednou.
www.majkaj.webg..
To já mrazím rovou po kilech a vždycky si jen odsypu do lednice do uzavíratelné nádoby. Na vlašácích jsem závislá.
Taky je mrazím.
(výška 360 m.n.m.)
Já ořechy taky mrazím a když není místo v mrazáku, zavařuji je. Vyloupané půlky vlašských ořechů dám do zavařovaček nasucho. Zavíčkuji a ponořím do vody. Přivedu do varu. Chvilku vodu vařím, žádné minuty nepočítám. Pak sklenice vyndáma obrátím dnem nahoru. Takto nechám vystydnout a je hotovo. Takto zavařené ořechy vydrží i několik let.
Taky jsem je letos zkusila zavařit jako ty.Jsem zvědavá, jak dlouhjo vydrží-.
hmm- vy všichni ořechy vyloupáte a uskladníte?? a co když zůstanou ve slupce. to nejde??
Já ořechy usuším,dám do pytlů a mám je zavěšené na půdě.Některé mám i tři roky a jsou dobré.
Musí být hlavně dobře usušené.
právě - - takže taky tak . nemám místo v mražáku - dostali jsem dvě lísky od sousedů . letos byla nadúroda. -
(výška 360 m.n.m.)
Vlaďko, o zavařené ořechy nemusíš mít starost. já je spotřebuji do dvou let. A jsou jak čerstvě vyloupané. Určitě by vydržely i mnohem déle. Takto jsem loni zavařovala i sušená rajčata. Přes zimu vydržely v pohodě. Po otevření sklenice jsem nespotřebovaná rajčata zamrazila a to je taky spolehlivá konzervace.
Kaaj,já je mívám taky nevyloupaný v pytlících na půdce,vždycky část vyloupeme a dáme do mražáku,aby byly po ruce.
Ořechy sušíme venku na slunci a větru, potom dáváme do síťovaných pytlů. Mám ještě z r. 2016, ty dostanou letos v zimě sýkorky. Vyloupané mám ve skle, dle potřeby loupáme. Mám sousedku, která zavařuje ořechy na sucho, chválí si to, dokonce to zavařuje v pařáku, jak se vaří brambory. Hlavně, když ořechy jsou, letos u nás veliká úroda, spotřeba je velká, dostane se v zimě i na ptáčky, to jsou pak nálety