![]() |
pátek 21. března, 17:22 Svátek má Radek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kamčatská borůvka
jaký je rozdíl mezi kamčatskou a kanadskou?
[www.week.cz]
Velký...Kamčatka je zimolez,plody jsou "válečky",stačí jí jakákoliv půda...Kanadská je opravdu rodem borůvka,tedy potřebuje kyselou půdu,hooooodně vody...a plodí fakt borůvky.
Jinak mě překvapilo,že kamčatka POKVETE,ta kvete hodně brzo (březen/duben),teď už jí modrají plody (i u nás,nahoře)... kanadská se chystá kvést...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Kolik jich máš a jaké???? A jaké byly?
Já mám ty dvě starší bezejmenné jedna je z Litomyšle, druhá je od jednoho pána jedla jsem ze stejného keře z kterého mám odkopek
dobré a veliké. Letos jsem u Basíka koupila Amur a Altaj ta je taková nijaká možná zhebne
Anavi, já je zrovna dneska chutnala, asi bude hodně záležet na odrůdě, ale víc mi chutnají kanadské. Mají opravdu "borůvkovou" chuť.
Tak se na těch starých odrůdách zeptej. Já budu letos mít prvních pár šištiček, ale už jsem je jedla jinde a pro mě nemají chybu