čtvrtek 16. května, 19:56 Svátek má Přemysl
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Já znám dobrou polévku.
Do vařící vody tavený sýr,na kolečka párek nebo klobásu a na konec kostku vývaru.
Je dobrá a sytá.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Dámy pravdu (jako obyčejně) mají, za tu omáčku hlasuji! A pokud si nepotrpíš na čistě smetanovo sýrové, doporučuji pokrájet do ní pár rajčátek (právě tyhle nanicovaté "zimní" se s tím dobře snesou, dvě nepříliš výrazné chuti ve výsledku sloučeny v jemný tón), přisypat něco bylinek a klidně i ten česnek tam vrzni (ale nenutím a pokud ano, spíše v množství delikátním), trošku podusit, aby se rajská spustila spolu s omáčkou a zůstaly z nich jen slupky, a promíchat s těstovinou, nejlépe velkolepého tvaru. V nouzovém režimu se dá sýr rozpustit klidně i v troše vody, chce to jen silnostěnnou nádobu, aby se to nepřipékalo hned zkraje, další vláhu dodají pak rajská. Když to není chuťově úplně akorát, vybalancovat troškou soli, nejlepším přírodním zvýrazňovačem chuti, kdepak nějaké masoxy! (Samo je také používám, .)
PS. Tak z taveňáku, to mám obzvláště ráda česnekovou pomazánku na jednohubky, jen česnek a ten sýr, navrch pochopitelně příslušné ozdoby v podobě oliv, vlašských ořechů, kousku papriky (..) anebo nic. Normálně to moc normálně nedělám , neboť to není ekonomicky atraktivní podnik, ale takový sponzorský dar by mě k tomu jistě zlomil!
Celkově mě ovšem nic kloudného nenapadá, a tak ničím novým nepřispívám, pouze vychvaluji do nebes již uvedené - neboť ta polévka se mi také líbí!
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Bramborovou kaši dělám často a "zařvou" do toho 2-3 trojúhelníčky, takže my máme spotřebu taveňáku slušnou .
Zkus prolítnout nějaké servery o vaření, určitě tam bude spousta receptů na nějaké pomazánky. JInak mě opravdu nic víc nenapadá.
Tu polévku z taveňáku dělala moje kolegyně dost často, říkala jí francouzská polévka a její děti se po tom prý mohly utlouct. Já ji zkoušela jen jednou, osmahla jsem do toho houstičky, ale že by šla na dračku, to ne. Možná ji neumím tak dobře.
Mě chutnala, ale nerada vařím jídla, která jsou jen pro mě.
Re: Co z taveného sýru
přihazuju ještě jeden recept
Sýrové tyčinky z taveného sýra
Složení:
200 g polohrubé mouky, 200 g taveného sýra, 200 g tuku, sůl, kmín, asi 4 lžíce mléka, hladká mouka na rozvalování těsta, vejce na potření; paprika a tvrdý sýr na posypání
Příprava:
Tavený sýr rozstrouháme do prosáté mouky, rozsekáme tuk, osolíme, okořeníme, přilejeme mléko a těsto zpracujeme. Necháme v chladnu asi hodinu, pak rozválíme na 5 mm silný plát a rozkrájíme na tyčky 1,5 x 6 cm. Potřeme vejcem, posypeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Robievam zapecene chlebicky:
1 krabicka taveneho syra, priblizne 6dkg masla, 1 trochu korenia "Bylinkove maslo", vymiesat, hrubsie natriet na krajicky chleba , dat na to 1-2 platky sunky, narch nastruhat tvrdy syr ( alebo staci aj 1-2 platky porcovaneho) , poukladat na plech vystlany papierom na pecenie, supnut do truby a zapiect do zlatova...
Zapecene chlebicky ozdobit koleckami paradajky, papriky, uhorky....podla chuti
Re: Co z taveného sýru
Já dělám sýrovou omáčku s nivou a s kuřecím masem na těstoviny
V pánvi orestuju na kostky nakrájené kuřecí maso na troše oleje, pak podleju a chvíli podusím. Pak přidám nivu a 2 kostky taveňáku. Všechno nechám rozpustit, pokud by byla omáčka moc řídká, přidám ještě jednu kostku taveného sýra. A to je vše, nekořením ani nesolím, niva to udělá za mě. Na talíři posypu pažitkou, vypadá to efektně a je to rychlé.
Re: Co z taveného sýru
Re: Co z taveného sýru
Anavi..ale aj dobre chutna , taketo chlebicky obcas podavam navstevam - dopredu si ich pripravim, odlozim do chladnicky.... a ked idem podavat, tak len strcim do truby ...a ozdobim zeleninou...
Je to zaujimavejsie ako len obycajne oblozene chlebicky - ma to vzdy uspech...
Re: Co z taveného sýru
Umíte někdo omáčku z nivi?