pondělí 13. dubna, 13:21 Svátek má Aleš
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zdraví a fitness
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: lenkabl

Bolavé koleno

Datum: 23.04.2024 09:50

Jaké jsou vaše babské rady nebo nějaké rady při bolesti kolena? Hlavně teda po nějaké náročnější aktivitě.

Komentáře a názory

Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: Pinka

Re: Bolavé koleno

Datum: 23.04.2024 10:13

Mě pomáhá chladivá koňská mast-gel.

• Autor: Reklama

• Re: Bolavé koleno

Datum: 23.04.2024 10:26

Mám bolavá kolena obě, nepomáhá nic.

• Autor: kordula

Datum: 23.04.2024 16:48

jaja99 napsal(a):

Mám bolavá kolena obě, nepomáhá nic.

Hadi mast, uleví se a injekce 1200,-

• Re: Bolavé koleno

Datum: 23.04.2024 18:21

Měla jsem injekce za 6tisic a prd nepomohlo, nevěřím už ničemu. Chci ještě zkusit ortézu, ale potřebuju na obě kolena, to budu jak Robocop

• Autor: babkaela

Datum: 23.04.2024 20:33

Jájo, ortoped (znám ho, mraky let) doporučil mýmu chlapovi obyčejný priznicův zábal [www.google.com] ... samozřejmně, nepomůže do druhého dne ....nevím, netuším, zda nebylo jen "víra tvá tě uzdravuje", nepomohlo stoprocentně, ale trochu ulevilo ... následovaly lázně, na tři týdny ... no nevím, zdá se, že trošku lepší ... kamarád se stejně endoprotéze kolene nevyhnul, ale .. je stejně starý jako já a po roce už jezdil na lyžích

• Autor: gabca

Datum: 23.04.2024 20:36

Záleží, co s tím kolenem máš. Jestli artrozu, nebo nějaké natržené vazy, či prasklý meniskus. Artroza se pozná podle RTG, ostatní magnetická rezonance.

Já byla na MR, mám nějakou prasklinu za meniskem. Jeden doktor to neřeší, dostala jsem Condrosulf a injekci Monovic, druhý Mudr., co viděl snímek doporučuje operaci ( malý zákrok v artroskopii ). Zatím mám relativně klid, ale vím, že tam není něco v vcajku. Ale zvládla jsem bez větších problémů pochod na 25 km, i jízdu na kole 40 km, aniž bych si musela něco brát na bolest.

Ale vím, že tam něco je, co být nemá...

• Autor: jirmina95

Datum: 02.07.2024 10:44

Hodně toho bylo zmíněno. Mně pomáhají také různé masti i ten priessnitz je dobrý. Chce to ale celkově myslet na prevenci. Protahování, různá cvičení na posílení svalů kolem kolen. A pokud nebereš žádnou výživu na klouby tak určitě to. Něco s obsahem kolagenu, glukosaminu, chondroitinu. Na podporu chrupavek. Já beru zlatý muflon a ten mi přijde, že pomáhá dobře.

Datum: 04.12.2025 08:35

Dnes jedu do PA na MR s kolenem ,které jsem si v květnu jen maličko zvrtla😡

Dědek se dneska pohádal s doktorkou , kvůli podsedku na WC, každý říká něco jiného, že nárok je , druhý že není.

To jsem zvědavá jak to dopadne, jen aby ho neposlali domů už zítra🙈

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kordula (04.12.2025 09:11)

• Autor: alenak

Datum: 04.12.2025 21:39

Kordul, muž byl před 3 lety na kyčel a dostal poukaz na pomůcky. Byl ve Velichovkách v lázních, ale asi měsíc. Nechce to uspěchat a cvičit. Jedna rehabka mu doporučila natírat nohu francovkou, super. Hlavně vyšší sezení doma. Koupila jsem mu plastovou židli s opěrkami vyšší a ještě si dával podsedák, má 185cm. Přeji pevné nervy a ať to zvládnete. thumbs down

• Autor: kaaj

Datum: 05.12.2025 07:12

no jo-- mám umělé koleno . 5 týdnů rehabka , ale k ničemu .jezdili jsme tam na vozíkách .. navíc mi tu samou nohu operovali kvůli čištění tepen . to byl taky pocuc . a bolí obě nohy i nadále. takže se opatrujte. zrovna te´d jsem lezla ze schodů jak slimák ..

Datum: 09.12.2025 09:07

Děda si pobyt zkrátil a ve čtvrtek přijede domů.

Tak už doma začinam přípravy a já využívam poslední " klidné" dny.

Včera jsem byla v PA na recitálu mého milovaného Daniela Hůlky.

Úžasný zážitek, ještě dnes mám husinu..

Večer jdeme s Eliškou a důchodcema k vánočnimu stromu na grog.

Ten teda nemusím ,ale musíme držek krok s aktivitou naší šéfové, která nám dělá zájezdy podle našech přání, Flora, Polsko a tak🥰

Datum: 09.12.2025 09:16

Kaj, kolena mám v pr... obě. Jedno úraz, druhé altróza.

kaaj napsal(a):

no jo-- mám umělé koleno . 5 týdnů rehabka , ale k ničemu .jezdili jsme tam na vozíkách .. navíc mi tu samou nohu operovali kvůli čištění tepen . to byl taky pocuc . a bolí obě nohy i nadále. takže se opatrujte. zrovna te´d jsem lezla ze schodů jak slimák

• Autor: Pinka

Datum: 09.12.2025 12:00

Kordul, no nesmíš trhat partu grinning smiley, tak si dej třeba punč, mají toho určitě víc. Třeba na chvilku zapomeneš na koleno grinning smiley

Datum: 13.12.2025 16:35

Pinka napsal(a):

Kordul, no nesmíš trhat partu grinning smiley, tak si dej třeba punč, mají toho určitě víc. Třeba na chvilku zapomeneš na koleno grinning smiley

Dala jsem si svařák, já to fakt nemusím

Děda je doma, vše je vzhůru nohama. Začalo to stěhovanim z pokojičku , kde jsou vyšší postele, do ložnice. Co dodržuje je že mu masiruju jizvu a ráno mu dám bandaáž a ponožky.

Cvičeni a procházky zaspí.

Stránky:  12 | další komentáře>>

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zdraví a fitness (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.