|
|
pondělí 13. dubna, 13:21 Svátek má Aleš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zdraví a fitness
Diskutujte!
Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bolavé koleno
Mě pomáhá chladivá koňská mast-gel.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Mám bolavá kolena obě, nepomáhá nic.
Hadi mast, uleví se a injekce 1200,-
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Měla jsem injekce za 6tisic a prd nepomohlo, nevěřím už ničemu. Chci ještě zkusit ortézu, ale potřebuju na obě kolena, to budu jak Robocop
Jájo, ortoped (znám ho, mraky let) doporučil mýmu chlapovi obyčejný priznicův zábal [www.google.com] ... samozřejmně, nepomůže do druhého dne ....nevím, netuším, zda nebylo jen "víra tvá tě uzdravuje", nepomohlo stoprocentně, ale trochu ulevilo ... následovaly lázně, na tři týdny ... no nevím, zdá se, že trošku lepší ... kamarád se stejně endoprotéze kolene nevyhnul, ale .. je stejně starý jako já a po roce už jezdil na lyžích
Záleží, co s tím kolenem máš. Jestli artrozu, nebo nějaké natržené vazy, či prasklý meniskus. Artroza se pozná podle RTG, ostatní magnetická rezonance.
Já byla na MR, mám nějakou prasklinu za meniskem. Jeden doktor to neřeší, dostala jsem Condrosulf a injekci Monovic, druhý Mudr., co viděl snímek doporučuje operaci ( malý zákrok v artroskopii ). Zatím mám relativně klid, ale vím, že tam není něco v vcajku. Ale zvládla jsem bez větších problémů pochod na 25 km, i jízdu na kole 40 km, aniž bych si musela něco brát na bolest.
Ale vím, že tam něco je, co být nemá...
Hodně toho bylo zmíněno. Mně pomáhají také různé masti i ten priessnitz je dobrý. Chce to ale celkově myslet na prevenci. Protahování, různá cvičení na posílení svalů kolem kolen. A pokud nebereš žádnou výživu na klouby tak určitě to. Něco s obsahem kolagenu, glukosaminu, chondroitinu. Na podporu chrupavek. Já beru zlatý muflon a ten mi přijde, že pomáhá dobře.
Dnes jedu do PA na MR s kolenem ,které jsem si v květnu jen maličko zvrtla😡
Dědek se dneska pohádal s doktorkou , kvůli podsedku na WC, každý říká něco jiného, že nárok je , druhý že není.
To jsem zvědavá jak to dopadne, jen aby ho neposlali domů už zítra🙈
Kordul, muž byl před 3 lety na kyčel a dostal poukaz na pomůcky. Byl ve Velichovkách v lázních, ale asi měsíc. Nechce to uspěchat a cvičit. Jedna rehabka mu doporučila natírat nohu francovkou, super. Hlavně vyšší sezení doma. Koupila jsem mu plastovou židli s opěrkami vyšší a ještě si dával podsedák, má 185cm. Přeji pevné nervy a ať to zvládnete.
no jo-- mám umělé koleno . 5 týdnů rehabka , ale k ničemu .jezdili jsme tam na vozíkách .. navíc mi tu samou nohu operovali kvůli čištění tepen . to byl taky pocuc . a bolí obě nohy i nadále. takže se opatrujte. zrovna te´d jsem lezla ze schodů jak slimák ..
Děda si pobyt zkrátil a ve čtvrtek přijede domů.
Tak už doma začinam přípravy a já využívam poslední " klidné" dny.
Včera jsem byla v PA na recitálu mého milovaného Daniela Hůlky.
Úžasný zážitek, ještě dnes mám husinu..
Večer jdeme s Eliškou a důchodcema k vánočnimu stromu na grog.
Ten teda nemusím ,ale musíme držek krok s aktivitou naší šéfové, která nám dělá zájezdy podle našech přání, Flora, Polsko a tak🥰
Kaj, kolena mám v pr... obě. Jedno úraz, druhé altróza.
Kordul, no nesmíš trhat partu
, tak si dej třeba punč, mají toho určitě víc. Třeba na chvilku zapomeneš na koleno 
Dala jsem si svařák, já to fakt nemusím
Děda je doma, vše je vzhůru nohama. Začalo to stěhovanim z pokojičku , kde jsou vyšší postele, do ložnice. Co dodržuje je že mu masiruju jizvu a ráno mu dám bandaáž a ponožky.
Cvičeni a procházky zaspí.