![]() |
čtvrtek 6. února, 18:22 Svátek má Vanda
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Ovocné stromy a jejich plody
Diskutujte!
vše co souvisí s tím co na stromech ovocných vyroste.
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(Jan Kunc)
Re: Baleriny - sloupové ovocné stromy
S balerinami bych nějaké zkušenosti měl, ale nikdy na nich nic nerostlo, ani když byly vedle sebe.
Honzíku ani špíčky v pozdějším věku?
Drahuško ještě jsem je u nikoho u nás v okolí neviděla. Zkusíš je? Mě by se do zahrádky taky hodily. Šetřím každým místečkem. Budu o nich uvažovat. Brala bych třešně.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Mám pocit, že ji kupovala Laduš maminka předloni v Lysé.
Tchán předloni pořídil sloupovou jabloň. Jenže ji pak v zimě zajíci ohryzali nad ochranným plůtkem, tedy ve velké výšce, takže už z ní úroda asi nikdy nebude
.
No, ruším smrčinu u plotu. Dávám tam různé keře - bahenní ibišky, hortenzie, ale kus bude na plném slunci a tak bych chtěla zkusit i nějakou tu balerínku. Není to ovšem nic levného, proto se ptám, jestli vůbec stojí za to, do nich investovat. Je mi jasné, že z nich nebudou metráky jablek, ale pár na ochutnání by nebylo špatné
Moje švagrová má na dvoře tuším hrušeň či jabloň, ale má ji tam jen chvilku - tak rok, dva, ale jaké má zkušenosti, to nevím. Ještě pěstuje zákrsek višeň ve větším květníku, pokud vím, tak vlky jí to z podnože nevyhání, a mělo to i nějaké plody, ale nemám tucha, jestli to bylo poživatelné či na okrasu, se poinformuju a dám vědět...ty fotky jsou od ní, hrušeň je uprostřed trávníčku na 1. fotce, višnička v popředí na 2. fotce.
Taky mě to láká - na zahradě už není místo, musela bych to šoupnout do velké nádoby. Tak případné zkušenosti uvítám též
Vytahuju téma, neboť také uvažuji o obnovení několika jablůňek. Ty moje pětatřicetileté zákrsky už prakticky nerodí, mají v sobě i spoustu houbovitých chorob atd, a hlavně - zabírají spoustu místa, kde by mohlo růst něco okrasného.

Už jste
někdo něco zjistil, jak se tyhle stromky chovají? Mají ty jabloně opravdu tu spoustu plodů jak inzerují nebo je to opět reklamní trik v katalozích?

(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Ladina maminka si ji kupovala před dvěma lety v Lysé tak se optej Lady, už by mohly holky něco vědět.
jo,jo.jestli nezapomenu, až se vrátí L.z Brna.

Letos jsem si pořídila dvě jabloně. Dozvěděla jsem se, že jabloně skutečně rostou sloupově, ale nejsou samosprašné. Potřebují poblíž nějakou jinou, jakoukoli jabloň na opylování. Ostatní ovocné stromy prý mají tendenci vyhánět boční výhony, které se jim musí odstraňovat
Vloni jsme pořídili několik sloupových ovocných stromků - 3 různé jabloně, hrušeň, švestku a třešeň. Na třešni jsem objevila spoustu mravenců, kteří se "pasou" na jakýchsi červených bulkách na stoncích listů mšice jsem nezaznamenala. Zkusila jsem nalepit lepící pásku proti hmyzu na kmen a podpůrnou tyčku, abych jí ulevila od mravenců, ale nepodařilo se mi nikde dohledat, co jsou zač ty bouličky. Jsou cca 3mm dlouhé. Jinak je třešeň velmi bohatě olistěna a z dálky vypadá naprosto zdravě. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Co je příčinou, zda je to škodlivé a jak od toho pomoci? Děkuji.
Ano, je to pravda, jenom jabloně to mají v genech. Já mám tři jabloně už třetím rokem, vysoké jsou tak 1,70m, ale ještě jsem neměla jediné jabko. Letos spousta mšic, tak doufám, že mi je nenakazily nějakou viro'zou. Myslím si, že by ale už mohly plodit. Nebo na ně spěchám?
Pinko, kvetly, ale také jsem ještě neochutnala. Ob dva baráky nad námi je má paní už hafo let a říká, že jsou k prdu