úterý 19. března, 09:45 Svátek má Josef
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Dělená strava
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Dělená strava
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mikysek
Status:

Rychle hubnoucí jídelníček na týden

Datum: 09.05.2010 12:36
 

Pondělí – kytičky
Snídaně: Grahamový rohlík s kapiovou pomazánkou. Jak vyrobíme kapiovou pomazánku? Čerstvý neochucený sýr tofu nejprve pokrájíme na malé kousky, poté jej rozmixujeme na kaši, která bude vypadat, jako by byla z malých kuliček. Na požadovanou kaši zředíme hustotu sójovým mlékem. To je základ jakékoli pomazánky. Kapiovou pomazánku dochutíme cibulkou, kapií rozkrájenou na malé kousíčky a rajským protlakem nebo kečupem. Podáváme s grahamovým rohlíkem a s libovolnou zeleninou, pijeme ovocný čaj nebo sójové mléko, které můžeme dochutit kakaem a ovocným cukrem. Snídáme asi v 1O hodin dopoledne, musí nám stačit jeden rohlík.
Oběd: Salát z těstovin se super omáčkou. Salát si připravíme den předem. Uvaříme jakékoli přílohové bezvaječné těstoviny. Mezitím si připravíme omáčku: sójové mléko zahřejeme téměř k bodu varu, odstavíme a vmícháme do něj mouku, kterou jsme předtím rozmíchali v trošce studeného sójového mléka. Za stálého míchání přivedeme směs opět k bodu varu. Pokud nemá omáčka požadovanou hustotu, znovu opatrně přilijeme v sójovém mléce dobře rozmíchanou mouku. Omáčku osolíme a dochutíme koprem nebo jemně nasekanou kyselou okurkou, křenem, houbami dušenými na vodě, rajským protlakem apod. Snažíme se nepřidávat ocet, na který se v těle váže voda. Konzumujeme mezi 13 a 14 hodinou, bude nám stačit jedna porce.
Večeře: Pařený květák s brokolicí a kečupem. Květák a brokolici spaříme v pařáku nebo cedníku tak, aby zelenina zůstala křupavá. Na talíři ji rozmělníme vidličkou, popřípadě pokrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme utřený česnek a dochutíme kečupem. Podáváme s vařenými bramborami a posypeme bylinkami. Večeříme v 18 hodin, asi 2 menší brambory, 3 růžičky květáku a 3 růžičky brokolice.

Po celý den důsledně dodržujeme pitný režim – vodu, minerálku, slabé ovocné a bylinkové čaje. Můžeme si dát 1 kávu se sójovou smetanou. Mezi jednotlivými chody jíme ovoce či zeleninu, můžeme i sušené ovoce, ale pouze to, které není přislazované cukrem. Celý den se vyhýbáme tukům a myslíme na to, jak se nám krásně rozpouštějí tukové buňky právě tam, kde to nejvíc potřebujeme.

Úterý – kytičky
Snídaně: Müsli s ovocným cukrem, skořicí a sójovým mlékem Zakoupíme müsli, které neobsahuje cukr, popřípadě si je sami namícháme : ovesné vločky + hrozinky, oříšky, sušená jablka, apod. Směs dochutíme ovocným cukrem a můžeme ji zalít sójovým mlékem. Vydatná snídaně v 10 hodin.
Oběd: Fazolový salát s kytičkovou (sójovou) majonézou Koupíme jakékoli sterilované fazole, pozor, ne chilli nebo jinak ostře kořeněné (kořeněná jídla zadržují v těle vodu). Fazole vysypeme z konzervy do cedníku, propláchneme vodou a dáme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku ( nemusí být) a jakoukoli čerstvou zeleninu. Dochutíme dresinkem, který připravíme z citronové šťávy, vody a ovocného či hroznového cukru. Dále přimícháme sójovou majonézu nebo sójovou tatarskou omáčku (obojí se dá koupit v prodejnách se zdravou výživou). Konzumujeme kolem 13 hodiny a tmavým chlebem, bude nám stačit jeden krajíc. Salátu můžeme sníst neomezené množství. Kdo je důsledný, vynechá chleba.
Večeře: Bramborový guláš Jakoukoli zeleninu, nejlépe kapii, papriku, rajče a čínské zelí, podusíme na trošce vody „do křupava“. Přidáme nakrájené žampiony a na kostičky nakrájené syrové brambory. Osolíme a poprášíme sladkou červenou paprikou. Dusíme doměkka. Guláš nakonec lehce zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.

Dbáme na pitný režim. Mezi jednotlivými jídly můžeme konzumovat ořechy (pozor - ne arašídy neboli buráky!), preferujeme mandle. Můžeme je nasekat a ochutit medem.

Středa - čistící den
Pozor, očistným dnem nemusí být zrovna středa, ale jednou týdně ho MUSÍME zařadit, aby měl tento jídelníček smysl. Nicméně čistící den by měl dodržovat každý, kdo chce zůstat zdravý. I lékaři dnes radí : půst jeden den v týdnu a jeden týden v roce. Pro týdenní půst je nejvhodnější březen nebo listopad. Pozor, na týdenní půst musí být člověk náležitě připravený.

Snídaně: Citrusové ovoce K snídani si dáme jakékoli citrusové plody, nejlépe několik druhů. Citrusy jsou „tukožroutské“ a diuretické (tj. močopudné), a kunzumujeme-li je ráno, pomohou tělu vyloučit všechno špatné, co jsme předešlý den snědli. Pozor – jíme i blány na jeho dílcích.
Přesnídávka: Zapečený banán Banán podélně rozkrojíme, položíme na rošt do rozehřáté, nicméně otevřené trouby ( to proto, aby se nám nepřepekl ) nebo na gril a necháme zapéct. Banán můžeme zapéct i v mikrovlnce, není však tak chutný.
Oběd: Zeleninová polévka Připravíme ji z jakékoli zeleniny, např. kořenové, můžeme přidat i rajče, papriku, salátovou okurku, žampiony, zelí apod. Polévku mírně osolíme a dochutíme kečupem. Můžeme ji okořenit i kmínem. Pozor – polévku nezahušťujeme, nepřidáváme žádné nakrájené pečivo ani brambory, kukuřici nebo luštěniny!!!
Svačina: Hroznové víno. Další skvělé „tukožroutské“ ovoce. Hroznové víno navíc obsahuje bór, který pomáhá udržovat vyšší hladinu estrogenu v krvi, což zmírňuje vedlejší účinky antikoncepce, problémy v menopauze a je rovněž prevencí proti osteoporóze.
Večeře: Pařený chřest K dočištění organismu není nic vhodnějšího než chřest. Obsahuje tzv. steroidní glykosidy, které mají protizánětlivé vlastnosti. Chřest rovněž obsahuje velké množství kyseliny listové, která je prevencí např. proti vzniku nádorů děložního čípku, tlustého střeva a konečníku. Dále je chřest ohromnou zásobárnou vitamínu C, draslíku a rovněž beta-karotenu, který je účinnou prevencí proti vedlejším účinkům letního slunění. Nám chřest poslouží zejména jako přírodní diuretikum, které zabraňuje zadržování vody v těle a podporuje hubnutí. Pokud neseženeme čerstvý chřest, použijeme sterilovaný a připravíme si z něj salát. Pozor – salát ochutíme pouze nakrájenou cibulkou, v čistícím dnu nepřidáváme ani vlastnoručně připravený dresink!

Pokud neuděláme chybu, měl by být hubnoucí a čistící efekt patrný již druhý den. Pokud budete mít obtíže, např. průjem či bolest hlavy, pamatujte, že je to v tomto případě dobré znamení – tělo se zbavuje nečistot. V žádném případě nejsou tyto projevy důvodem k přerušení čistícího dne! Nečistoty, tedy toxiny v organismu způsobují nejen zdravotní komplikace, ale také brzdí hubnutí, neboť se na ně v těle váže tuk.
Při čistícím dnu je nutné dodržovat zvláště přísný pitný režim. Množství vypitých tekutin by v letních měsících mělo dosahovat 3-4 litrů vody. Nepijte mléko, kávu ani žádní čaje. Kuřačky musí počítat s tím, že čistící den pro ně nebude mít žádný efekt, neboť nikotin zabraňuje detoxikaci organismu.
V tomto dnu je do jídelníčku zařazena i dopolední přesnídávka a odpolední svačina, a to proto, abyste nepociťovali příliš velký hlad. Čistící den absolvujeme jednou v týdnu, pokud však na hubnutí spěcháte, můžete zařadit až 3 čistící dny po sobě. Výsledek bývá euforický

Čtvrtek - zvířátka
Snídaně: Tvarohová zelenina Koupíme si tvaroh bez tuku (např. Danone) a smícháme jej se šlehačkou nebo běžnou smetanou (ideální je nízkotučná). Kdo má raději pikantnější chuť, použije zakysanou smetanu. Z rajčat vydlabeme dužinu a dáme ji do misky, poté nastrouháme ředkvičky a salátovou okurku, nasekáme pažitku a petržel, vše přidáme k rajčatové dužině, smícháme a vmícháme do tvarohu. Touto směsí naplníme rajčátka. Dáme je vychladit a konzumujeme kolem 10 hodiny. Všem závistivcům dáme ochutnat.
Oběd: Šopský salát Salát připravíme běžným způsobem: rajčata, salátovou okurku a papriky různých barev ( různé barvy paprik podporují hubnutí) nakrájíme na kostičky či tenké plátky, zalijeme dresinkem z citronu (nebo limetky) , fruktózy a vody, popř. přidáme bílý jogurt (pouze takové množství, aby se zelenina spojila). Na salát rozdrobíme sýr balkánského typu. Můžeme přidat kousky jakéhokoli vařeného libového masíčka, šunky, moravského uzeného nebo vejce uvařeného natvrdo. Obědváme kolem 13. až 14. hodiny.
Večeře: Vajíčkový salát Dvě vejce uvaříme natvrdo a pokrájíme na kousky. Přidáme k nim cibulku, libovolnou zeleninu, popř. i ovoce (např. kousky ananasu nebo jablko nastrouhaného nahrubo). Nakonec vmícháme tatarskou omáčku (pouze takové množství, aby se suroviny spojily), na dochucení můžeme přidat i rozetřený česnek. Večeříme v 17 hodin.

Pátek – zvířátka
Snídaně: Obložený talíř Na talíř naklademe šunku nebo moravské uzené, jakýkoli tvrdý sýr, hermelín, libovolnou zeleninu, dle chuti přidáme tatarskou omáčku, kečup, hořčici, křen. Dobroty jíme samozřejmě bez přílohy! Snídáme asi v 10 hodin.
Oběd: Kuře na smetaně Uvaříme buď celé kuře, nebo pouze část, podle toho, kolik strávníků se oběda účastní. Vývar oddělíme a schováme na večer, kdy jej použijeme k přípravě super polévky. Maso obereme a nakrájíme na malé kousíčky. Na teflonové pánvi opražíme sladkou papriku a v kastrůlku necháme prohřát zakysanou smetanu. Zředíme ji mlékem, vsypeme do ní opraženou papriku a kousky kuřátka, osolíme a kdo chce, dochutí vše trochou citronové šťávy. Konzumujeme hned nebo i za studena, asi kolem 13 hodiny.
Večeře: Kuřecí vývar s nudlemi K přípravě použijeme vývar od oběda, nakrájíme do něj na jemňounké nudličky šunku ( jako by to byly těstovinové nudle) a vejce uvařená natvrdo. Na vodě nebo v páře podusíme zeleninu, např. květák, brokolici, mrkev, petržel, celer, patizon a přidáme ji do polévky. Večeříme kolem 18 hodiny.

Sobota - kytičky
Snídaně: Ovocný pohár se sójovou šlehačkou Do pohárů dáme nakrájený banán (je to tukožroutské ovoce, neboť obsahuje pektin), jahody (rovněž obsahují pektin a také kyselinu elagovou, která podporuje vstřebávání vitaminu C), kiwi (obsahuje 120 % doporučené denní dávky vitamínu C, vlákninu, která dokáže vázat špatný cholesterol, a draslík), maliny (obsahují vitamín C,draslík a impozantní 3,3g dietní vlákniny v jediném šálku malin-jsou výrazně tukožroutské) a borůvky (obsahují vitamin C, draslík,vlákninu a tzv. antokyany, které podporují příznivé střevní klima) a ananas (kromě vitaminu C a draslíku obsahuje beta-karoten, který snižuje nepříznivé účinky letního slunění nebo slunění v soláriu, je tedy prevencí před vznikem nádorů). Nemusíme samozřejmě použít zrovna toto ovoce, ale klidně to, které mám k dispozici. Ovocný pohár nabídněte všem, které zrovna najdete doma – je to zdravotní bomba. Ovoce zalijte sójovou šlehačkou nebo sójovou smetanou a posypte ovocným cukrem. Při konzumaci přímo cítíte jak hubnete.
Oběd: Zelňačka Zelí uvaříme obvyklým způsobem (použijeme čerstvé, nakládané či sterilované, vhodné je i čínské, které obsahuje antioxidanty a spoustu vápníku), před vařením přidáme kmín a majoránku (zabraňují nadýmání a usazování vody v těle). Na teflonové pánvi nasucho pražíme hladkou mouku, dokud nezrůžoví, poté přidáme sladkou papriku, ještě chvíli pražíme a odstavíme z ohně. Do vychladlé mouky přidáváme pomalu a stálého míchání vodu, tak nám vznikne jíška, kterou zelí zahustíme. Nakonec přidáme uvařené a na kostičky nakrájené brambory. Zelňačku konzumujeme v pravé poledne a můžeme k ní můžeme zakousnout i jeden krajíc oblíbeného chleba, samozřejmě vyjma bílého!!!
Večeře: Ořechy s medem. Jakékoli nasekané oříšky (kromě buráků) a především mandle smícháme s trochou medu, směs můžeme zředit sójovým mlékem. Večeříme v 19 hodin.

Neděle – zvířátka
Snídaně: Šunková rolka s křenem Rolku připravíme obvyklým způsobem: do ušlehané šlehačky vmícháme čerstvý nebo sterilovaný křen, navrstvíme ji na plátek šunky, který poté zarolujeme a ozdobíme jakoukoli nakrájenou čerstvou zeleninou.
Oběd: Roštěná jako znojemská Plátky roštěné naklepeme a poté zprudka osmahneme na trošce oleje. Pozor, maso neobalujeme ani v mouce ani ve škrobu!!! Osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Po 15 minutách přidáme nakrájené sterilované okurky a vše dusíme doměkka. Dokořeníme sladkou paprikou, můžeme přidat i žampiony a další zeleninu. Roštěnou podáváme se salátem z čínského zelí, které nakrájíme na nudličky, spaříme, ochutíme vodou s trochou rozmíchané hořčice a rozetřeným česnekem. Oběd si dáme okolo 13. hodiny.
Večeře: Dle vlastní fantazie Zkuste si připravit večeři sami podle toho, co už víte. Ale nezapomeňte, dneska máte zvířátka!


Tak, a to byl poslední den. Kolik jste zhubli???? Pokud jste neudělali žádnou chybu, ale opravdu žádnou chybu, jste jistě spokojeni. Mějte na paměti, že tento jídelníček slouží jako návod pro další týdny. Důsledně dodržujte pitný režim a mezi jednotlivými jídly nemlsejte – ani ovoce, ani zeleninu, ani ořechy.

Hodně štěstí!!!

 
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Mikysek (09.05.2010 13:33)
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 15
  • Autor: Mikysek
    Status:

    Re: Rychlehubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 09.05.2010 13:29
     

    HOLKY smiling smiley smiling smiley ČISTÍCÍ DEN ABSOLVUJTE JEDNOU V TÝDNU,POKUD VŠAK NA HUBNUTÍ SPĚCHÁTE,MŮŽETE ZAŘADIT AŽ TŘI ČISTÍCÍ DNY PO SOBĚ. VÝSLEDEK BÝVÁ EUFORICKÝ!!!

     
  • Autor: Reklama

    Re: Rychlehubnoucí jídelníček na týden

     
     
  • Autor: yris
    Status:

    Re: Rychlehubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 07:57
     

    Tak to tu procitam holky je to tedy hodne prisny tyden grinning smileypo ut na zelenine a streda pust,tak snad to dame))urcite se da pozmenovat,treba sunkove rolky nahradi jen sunka))a pod... flower smiley

     
  • Autor: camonca
    Status: začátečník

    Re: Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 09:27
     

    Tedy Mikysku, to sis teda dala s tím přepisováním thumbs down thumbs down thumbs down - škoda - mám knihu i možnost naskenovat - akorát jsem se do diskuze dostala až dnes ...

    Tak snad to zvládneme !!! please smiley please smiley please smiley

     
  • Autor: Papinka
    Status:

    Re: Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 12:38
     

    Holky, do tohohle jdu s váma, jen se zeptám, kdy to plánujete? 29. jdeme na oslavu, tak bych to chtěla mít do té doby za sebou grinning smiley

     
  • Autor: yris
    Status:

    Re: Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 13:53
     

    Ja bych to asi nechala na pondeli)))jelikoz dnes uz nezacneme at to mame od po do ne flower smiley

     
  • Autor: Papinka
    Status:

    Re: Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 14:10
     

    Super, tak to jdu do toho taky smiling smiley

     
  • Autor: Romca
    Status:

    Re: Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 15:30
     

    já taky až od po.v so.máme oslavu,tak raději až pakflower smiley

     
  • Autor: avanka.
    Status: začátečník

    Re: Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 17:57
     

    devcatka ted sem si to tu docetla docela bych do toho sla s vami vypada to slibne please smiley

     
  • Autor: yris
    Status:

    avanko

    Datum: 10.05.2010 18:41
     

    tak to jsme rady cim vic nas bude tim lip))ale pokud ani toto nezabere)))alespon 3 kila))dolu tak je to muj posledni pokus sad smileytakze v pondeli zaciname))) flower smiley

     
  • Autor: Swetr
    Status: začátečník

    Re: Rychlehubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 19:19
     

    ufff, jestli budu s nohou ok tak jdu s Vámigrinning smiley

     
  • Autor: marcellina
    Status:

    Re: Rychlehubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 10.05.2010 19:33
     

    Holky,šla bych do toho taky,ale mám takový pocit,že budu trpět hlady.grinning smiley Toho jídla je poskrovnu.grinning smiley

     
  • Autor: MVA
    Status: začátečník

    Re: Rychlehubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 11.05.2010 08:15
     

    Děvčata, já vám budu z dáli držet palečky... pro mne je to moc příprav a vaření... vařím neděleně pro synátory, takže většinou jen něco pro sebe upravím lehce jinak...

    Ale budu zvědavá na vaše pokroky....smiling smiley smiling smiley smiling smiley flower smiley flower smiley flower smiley 

     
  • Autor: papulka777
    Status:

    Rychle hubnoucí jídelníček na týden

    Datum: 11.05.2010 08:53
     

    Ahoj holčinky,jdu do toho s vámi,ale až ode dneška,teprve jsem se sem dnes dostala,po čtyřech dnech odpoledních jsem byla úplně ,,mimoň" eye popping smiley

     
  • Autor: marcellina
    Status:

    papulka777

    Datum: 11.05.2010 08:57
     

    Holky začínají až od příštího pondělí.flower smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Dělená strava (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.