![]() |
úterý 21. března, 05:28 Svátek má Radek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Diodová žárovka LED
Drahuš, to docela pochybuju, reálně tak 20 W. Kupovala jsem asi před rokem jen na zkoušku místo halogenky, krom toho, že to světlo bylo moc žluté, tak svítivost nic moc. Ty s chaldnějším světlem svítí tedy při stejné spotřebě víc a jsou teď i vysokosvítící, jenže ty za 79 tedy nekoupíš ani omylem. Takže já tomu moc nevěřím. Záleží, kolik tam těch ledek je.
Jinak mám led pásku 2 m dlouhou s vysokosvítícíma ledkama, je jich tam 120. Svítivost laicky přirovnám k 15W kompaktní zářivce.
Nafotím ti to.
Hmmm, právě podle baterky soudím, že to až taková sláva nebude
Ono, kdyby svítila i jen 20W (20 ledek), tak při 6 žárovkách to stačí
www.majkaj.webg..
Důležitá je barva toho světla, jak jde přes 3500 K, budeš vypadat jak zombie. Tady jsou ty fotky, fotila jsem to na automat, myslím, že je to vcelku věrné, jen možná odstín je reálně teplejší, ale o moc ne. Předsíň ještě není hotová, tak se nelekni.
Jo, tak to by mi do obýváku asi nestačilo
Kouknu někde v OBI nebo Baumaxu a nechám si jí vyzkoušet a vezmu normální k porovnání
Majko, díky za vysvětlení. Aspoň nebudu zatím strkat peníze do nevychytané novinky. Ušetřila jsi mě před rozčarováním.
www.majkaj.webg..
Jako žárovka za 650 po slevě mi nepřijde až tak levná. Nebo blbě koukám?
Zrovna jsem sondoval typy LED žárovek.Jednu jsem našel.
JABRAKA
www.majkaj.webg..
Nejen svítivost a úhel vyzařvání, ale u ledek je podstatná teplota světla v Kelvinech, jináč se může stát, že se po domě budou pohybovat namodralé mrtvoly. Ono bohužel, čím nižší Kelviny, tím menší svítivost, ale zase příjemněší světlo Takže doporučuju maximálně 3500 K.
Ano taky mám rád teplejší světlo. Na práci ale není špatné i přírodní barevná teplota kolem 4500 K
kolmar jsi muž nebo žena?
teď zrovna muž
ale píšem tu spolu s přítelkyní 
aha

www.majkaj.webg..
Tak to budou zajímavé příspěvky

vhodnou alternativou k osvětlení jsou i led pásky - sepsal jsem krátký článek s fotografiemi o různých typech a zapojení
naleznete na [www.ledbaterky]. cz v sekci led pásek