úterý 16. srpna, 17:37 Svátek má Jáchym
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Teplá kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Hanule
Status: expert

Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

Datum: 17.01.2007 21:17
 

Koukám, koukám, nudlové téma nikde neviděla jsem, zkusmo tedy zakládám, neboť cizí by mi nebylo.. Slibuji i přispět, ale určitě to trvat bude eye rolling smiley.

 

Komentáře a názory

 
  • Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 17.01.2007 22:57
     
    Skvělé téma taky přispěji svou trochou do mlýna
     
  • Autor: Reklama

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

     
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 17.01.2007 23:48
     

    Takže jeden nezdravý a obyčejný námět s příchutí uzeniny a kyselého zelí

     

    Původně se samozřejmě jednalo o vzácný recept, leč byl barbary postupně seškrtán na nouzovou variantu, která se ovšem stala také nejoblíbenější.

    Množstevní poměry surovin jsou proměnlivé, žádná věda, dávkujte zkrátka podle obliby, potřeby či momentální dostupnosti jednotlivých komponent.

     

    Ze čtyř, pěti, šesti špekáčků stáhneme slupku, napižláme je na kostičky a nasucho pořádně vypražíme na pánvi (vlastního tuku mají dost a dost). Vyjmeme výpečky z omastku, ve kterém následně dvě velké cibule nadrobno pokrájené a sáček/sklenici scezeného kysaného/sterilovaného zelí ( - přichutíme několika polévkovými lžícemi sojové omáčky - ) dusíme spolu po rozumný čas (je-li podlévat třeba, možno právě lákem ze zelí). K závěru dušení přidáme zpět výpečky z uzeniny, jen co se vmíchat stihnou, a uvařené těstoviny (kolínka/vřeténka/vrtulky, v množství třebas necelý sáček půlkilový - zejména oceníme-li zbytky ve spíži pro další realizace smoking smiley ). Dle potřeby dosolíme. Směs přemístíme do zapékací misky/na plech a zalijeme jedním nebo dvěma kelímky zakysané smetany. Klasicky zapečeme.

    Douška: Výsledek je rozsýpavý, nečekejte kompaktní konzistenci smiling smiley.

    D 2: V originále v kořenících přísadách ještě navíc vegeta/podravka.

     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 18.01.2007 00:05
     

    Hanulko, thumbs down

    to je báseň v próze.grinning smiley

    Hned mám na to chuť.tongue sticking out smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 18.01.2007 00:21
     

    Ještě vnutím trochu teorie:

     

    [www.food-info.net]

    té cizojazyčné

     

     

    [zahradil.info]

    a takový výchozí rozcestník do světa

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (18.01.2007 00:37)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 18.01.2007 01:16
     

    Zástupce léta, kříženec salátu a hlavního jídla

    Přibližný rozsah ingrediencí v hrubém odhadu (dělá se víc než od oka, netuším reálné dávky):

    těstoviny velkých tvarů (mušle), cca půl, tři čtvrtě sáčku

    eidamu, kolik máme, řekněme v rozmezí (alespoň) sta až dvou set gramů

    balkánský sýr, toho obdobně

    rajská jablíčka, v optimálním případě množství objemově srovnatelné s navařenými těstovinami

    cibule (dle chuti)

    pepř

    sůl

    Ve slané vodě čerstvě uvařené mušle opepříme (nešetříme) a zatepla promícháme s nastrouhaným eidamem, který se tím pádem podaří trochu rozpustit. Přidáme tenké kroužky cibule. Srpky zralých rajčat zdvojnásobíme objem budoucí krmě.

    Povrch zasněžíme nahrubo nastrouhaným balkánem.

    Podáváme bezprostředně, vlahé.

     
  • Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 19.01.2007 19:32
     
    Hanule kdo by to do tebe řekl? Slintám do klávesnice grinning smiley
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 02.03.2007 20:11
     
    pennoni.jpg

    Anirybaanirak

    Těstoviny se sýrovou omáčkou rajské chuti

    Námět už tu sice je v diskuzi "Co z taveného sýru", ale v jedné z konkrétních podob přepisuji i do domovského tématu smiling smiley

    (systematik) winking smiley

    Sociální varianta:

    V rozpálené silnostěnné nádobě rozpustíme v troše vody 100g výhodně zakoupeného či jinak zaopatřeného smetanového taveného sýru.

    Zatímco se sýr roztavuje, přihodíme 3 - 4 stroužky (podle velikosti) najemno pokrájeného nebo nožem rozdrceného česneku.

    Pozorně vmícháme 1 plechovku pomodori pelati (rajčat ve vlastní šťávě) a směs všemožných právě nám po ruce dostupných bylinek vhodných pro kuchyni s přídechem Itálie v množství hojném. Pokusíme se dosáhnout oku libé relativně homogenní konzistence.

    Ošperkujeme přídavkem soli a prohřejeme (nevaříme jako prádlo).

    Podáváme designově naservírováno, s těstovinou vhodného tvaru.

    Kupříkladu tyto (po estetické stránce plně vyhovující) smoking smiley

    [www.food-info.net]

     

    Výsledné množství odpovídá 2 porcím omáčky (na 1 osobu 100 g těstovin suché hmotnosti před navárkou) v střídmém dietním režimu (rozuměj žádné přežírání grinning smiley). Kalorickou hodnotu vám tu počítat nebudu, určitě je ukrutná (do tabulky čokolády se vejdete).

     

    Opomněla jsem uvést, že můžete přisvěžit pár kapkami šťávy ze skutečného citronu.  

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (02.03.2007 20:16)
     
  • Status:

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 25.08.2011 14:15
     

    zdravím, nemáte prosím někdo nějaký odzkoušený recept na sladké lasagne? please smiley

    Díky flower smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 27.08.2011 08:25
     

    V létě dělám úplně jednoduchý těstovinový salát.

    Dám vařit vrtule, mezitím nakrájím rajčata, okurky, trochu papriky (nemám ji ráda, tak dávám jen malinko, aby v tom něco křuplo smiling smiley ). Pokud se něco takového nachází v mé lednici winking smiley , nakrájím do toho i šunku a na kostičky eidam. Umíchám dresing z bílého jogurtu, majolky (cca půl na půl), přidám lžíci hořčice, koření Ceasar nebo koření Jogurt s koprem od Kotány a vmíchám do vychladlých těstovin. Já i návštěvy konzumujeme v nadměrném množství winking smiley grinning smiley mls smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (27.08.2011 08:26)
     
  • Autor: anny
    Status:

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 27.08.2011 12:09
     

    Tak neviem,či to sem patrí,ale už tretí deň sa snažím vyrobiť sušené rajčata. Cez deň ich suším na slniečku,večer vždy trošku prisuším v horkovzduš.rúre. Chcela by som ich naložiť do oleja. V prípade úspechu budem informovať,ak neuspejem,poanglicku sa vytratím. smiling smiley

     
  • Autor: Maca
    Status:

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 27.08.2011 12:31
     

    Dneska jsem si k obědu udělala trochu lasaní neb je doma nikdo nemusí, ale byla to bašta.winking smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 27.08.2011 14:37
     

    A tak to já bych si dala hned, jenomže u nás je nikdo neudělá. moody smiley

    O lasagních nasladko slyším poprvé. Vůbec netuším v jakém stylu nasladko, jakože co je náplní?

     

    Anny, i patří, to je zajímavý experiment. thumbs down Případně to patří asik do Konzervace. (Né že by to bylo podstatné.) A když už tak kecám vedle, čím dál tím víc mě baví vyrábět povidla. Fascinuje mě, jak moc materiálu potřebuju, abych ve výsledku měla tak málo many nebeské. mls smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Al dente po italsku, ale i z české vesnice aneb Těstovinové pokrmy

    Datum: 07.09.2011 19:56
     

    hanule parádní téma, v těstovinách jedeme tak 3x do týdne stydlin smiley mls smiley my je fakt rádi. ale recept...hmm to je těžké většinou je to improvizace. Klasiku s bolonskou omáčkou zná každý, plus z ní dělám i lasagne,oblíbené jsou ted ty aglio olio (či jak se to píše) to je jen pár kvalitních surovin a hotovo -oliv.olej, česnek, chili paprička, parmezan a dobrý špagety al dente mls smiley my těstovky vaříme fakt často až mě ted žádný recept nenapadá eye rolling smiley jo taky jsou dobrý s makrelou a koprovo smetanovou omajdou mls smiley

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Toulání se za humny Jak jste objevili Week?  
 

Při toulání přírodou občas narazím na spoustu zajímavého. Podělím se s vámiPRUNED

Autor: LadaB - 28.12.2006 15:16
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 239

Abychom si udělali představu, kdo odkud přichází :), tak navrhuji tuhle malou anketu - kdo vás sem poprvé nasměroval. Mě jedna z vás, livingářek, ale

Autor: Anavi - 26.02.2007 09:09
Rubrika: Internet a PC - Komentářů: 199
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Teplá kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.