pátek 26. dubna, 15:36 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Tipy a fígle do kuchyně

Datum: 14.08.2006 10:19
 

Máte nějakou zaručenou radu, která se hodí při vaření?

Nebo nějaký nápad, jak vylepšit jídlo, které děláte často?

 

Kamarádka mi poradila, že přidává do bramborové kaše dva až tři trojúhelníčky taveného sýra. Od té doby, co jsem to vyzkoušela, si nedovedu představit bramborovou kaši bez taveňáku smiling smiley. Je krásně smetanová.

 

Potom mám zaručenou radu, jak předejít puchýři při spáleninách, které si pořídíme při vaření.

Stačí místo ochladit studenou vodou, nechat mokré a do toho nasypat sůl. Sice to chvíli pěkně štípe, ale po spálenině nebude ani památky...

 

A co máte léty prověřené vy??? winking smiley



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 13 z 21
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 08:29
     

    Taky to, Arturko, neumím od maminky. Vše samostudium, na základě něhož mám vlastní receptury, které na internetu už nepodstupuji. Asi i proto, že právě nejsou vysloveně klasické, takže se pak dočkám různých připomínek kritického typu, které mě akorát rozčarují. Je to vyladěné pro moje potřeby, druhým vyhovět neumím.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Hanule (27.10.2013 08:32)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

     
     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 08:51
     

    Hanule, jestli máš takové zkušenosti, tak se ti ani nedivím. Ale na weeku se neryje ( kromě zahrady).

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 09:25
     

    Arturko, rcp. na koláče nedám - moje klasika "přiměřeně" je nepopsatelná, nikdy nejsou úplně stejné.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 09:28
     

    Mám na weeku registraci od roku 2006, celkem ho i znám. winking smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 09:32
     

    Arturko, našla jsem [www.week.cz]

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 09:36
     

    Za sebe na klasické hanácké doporučuji vyjít z této receptury.

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 09:42
     

    Koláčová tematika jako taková je v tomto odkazu, tam jsou i skvosty holek z Domažlicka. Princip je jednoduchý, opravdu dobrý koláč co do několikadenní lahodnosti nesmí mít chudé těsto. Když to chceš sníst ještě ten den, tak může být, protože na čerstvoučkém markantněji nepoznáš, že je šizenější co do surovin. (Myslím tím finančně skromnější.)

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 27.10.2013 09:46
     

    Včera jsem dělala štrůdl z listového těsta a kromě jablek jsem tam dala umíchaný tvaroh s pudinkem, cukrem a žloutky. Přidala pár rozinek, dospod dala místo strouhanky trochu kokosu a jablka už nijak nesladila, jen skořici, po zabalení a natření vejcem jsem jednotlivé štrůdly propíchala špejlí, aby nepraskaly a dnes už není žádný. mls smiley No, podívaly se jim na zoubek vnučky a dcera, ale byly fajnový, hooodně plněný, prostě ňamka

     
  • Autor: Rejpal
    Status:
    www.samokecna.e..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.11.2013 19:00
     

    Chtel jsem se neco zeptat mistnich odborniku na vareni please smiley

     

    Kanadani se me ptaji jakou mouku pouzit na knedliky. Je lepsi polohruba anebo hruba?

    Necetl jsem cele forum a tak nevim, jestli se tady o tom uz nepsalo confused smiley

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.11.2013 19:39
     

    Rudo, každý je zvyklý na jinou. Já dělám knedle z pohohrubé a kuchařky v práci z hrubé mouky. Ono je to šumák, kterou z nich. Jen né hladkou!! nono smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.11.2013 21:09
     

    Arturka to říká správně - oficiální recepty uvádějí hrubou mouku, ale když jsem ji zrovna neměla, udělala jsem je z polohrubé a nebylo to ani znát, že by byly jiné.

     
  • Autor: Emilka12
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.11.2013 21:40
     

    Když nemám polohrubou tak dám hladkou.Z hrubé těsto moc zhousne.. winking smiley

     
  • Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.11.2013 21:49
     

    Moje babička absolventka Rodinné školy, vždycky říkala co se vaří ve vodě to se dělá z hrubé mouky, tak se podle toho řídím i já :-)

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 06.11.2013 23:47
     

    tak já leta už dělám z polohrubé, jsou jemnější a dělám je nad párou. mls smiley

     
  • Autor: Rejpal
    Status:
    www.samokecna.e..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 07.11.2013 03:52
     

    Diky moc vsem za rady flower smiley smiling smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.