![]() |
pátek 4. července, 07:47 Svátek má Prokop
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Balkonové květiny
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Květiny v truhlících a nádobách II.
Původně jen fuchsiový koutek. Musela jsem doplnit jinými rostlinami. Příroda se úplně zlomit nedá.
Letos se fuchsiím zalíbilo na oknech do zahrady. Tam jiné roky stávkovaly.
ohromná begonie asi Boliviana
od Urbse z Flory
Vedle nás zrekonstruovaná chata - dům, fakt povedené. Ale košíky na kytky stále prázdně. nemohla jsem se na to dívat a tak jsem jí za ty přažce nabídla parádní polopřevislé muškáty, červené sametové a říkám, máš je moc vysoko , pod střechou mají tam tmu, musíš ty řetízky nastavit a zpustit níž. .... Marně, nic se neděje , kdoví jestli je už zalila, je to moc vysoko.. pod střechou. Včera koukám, co to tam je na takovém pěkném sloupu... a ona to je nějaká umělá zelená štětka, asi potos. Nic mě po tom není, ale je to hrůza
. Mladá paní je na práci šikovná, ale kytky by chtěla, hlavně růže......a ti králíci , kačeny , kuřata, holubi, hrdličky pěkně smrdí a dva psi, plánují třetího, čekám,kdy je budu mít na zahradě
a do to ho cirkusu si pořidili zvonkohru. .... Zvířata mě nevadí , fakt ne, ale jiny soused by jim to zatrhl
Zachránila jsem monardu před sežráním, tak se mi odvděčila. Před dvěma lety se mi takhle rozrostla červená. Ale potřebuju ji dát někam do záhonu.
Regi, fuchsie máš parádní. Mně už zbyla jen jedna letitá, už nekupuju.
Mančo, monard jsem měla spousty, nemám ani jednu. A byly to krásné rostliny. Asi nedávají ten celodenní úpla, na kterém byly.
Něco ode mě.
Gabčo, máš to krásné. Fasáda se moc povedla. Kdysi mi stavař vypravoval, že si lidé neuvědomí, že na to budou koukat roky. Byl proti barvám, taky mám ten názor.
Ty begonky jdou u tebe úžasně, teda nejen ty. 
Přidám se, fasáda se povedla.
Kvete ti všechno moc hezky. A begonie už jsem sama rehabilitovala, umí překvapit.Fuchsie jsem ráda, co zůstalo. Nějak se v nich stejně nevyznám. Některé jdou a u něterých se stává, že prostě bez příčiny začnou odcházet. Vadnou, jakoby byly suché, nejsou. Jak to začne, není záchrana.
Ale pokoj si nedám, jak říká dědek.
Docela odolné stálice jsou oleandry.Koukám, že ti taky přibyl u dveří.
O oleandrech mi ani nemluv. Mám je už roky a po každé zimě jsou napadené, tak je ostříhám na ježka a zase nekvetou.
No tak je mám aspoň zelený.
fasady jsem viděla jen kousek
, ale bylo to velmi pěkné
Ve vedrech kvetení často zachraňují nádoby. Begonie je pořádnej kousek.
Už jsem tu psala, jak jsem se stala pěstitelem milionbels. Záměr byl úplně jiný, hlavní roli měly hrát afrikány. Milionky měly jen převisovat na okrajích.Ale letos se snad slimáci úplně zbláznili a nenechají jediný afrikán trochu poporůst. Takže jsou to spíš květníky s milionkami. A vsadím se, že kdybych chtěla milionky, tak rozhodně neporostou.
Regi paráda.
Tohle vedro jim nedělá dobře, mají radši tak těch 20 - 25 stupňů. Nebo aspoň zataženo.
Gábi, to je krása ty tvoje milionky!
Já jsem je teď koupila, protože jsem potřebovala naplnit jeden truhlík. Budu ráda, když je aspoň udržím živé, nikdy se mi je nepodařilo mít krásné.