pátek 26. dubna, 23:03 Svátek má Oto
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Jíška

Datum: 06.03.2007 22:18
 

Jsem se začetla na chatu a hned mě to inspirovalo.

Jakou jíšku používáte? Já si ji dělám do zásoby - rozpustím kostku másla, přisypávám postupně hladkou mouku, až je to ideálně husté a smažím do tmava. Pak naleju do zavařovačkya nechám zchladnout.V případě potřeby odeberu žádané množství smiling smiley. Ideální.

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Otazka
    Status: expert

    Re: Jíška

    Datum: 06.03.2007 22:26
     
    Ivčo, ty jsi prostě šikulka. Já teď už většinou granulovanou, ale do čočky dělám pravou. A jinak jsem klasiku dělávala vždy čerstvou.
     
  • Autor: Reklama

    Re: Jíška

     
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Jíška

    Datum: 07.03.2007 06:13
     

    Já jsem si ji dřív dělala tako Anavi, najednou víc..akorát ze sádla.(když jsme byli všichni doma a vařilo se každý den vše)  Teď používám granulovanou. Omáčky a zahuštěné polévky dělám rovnou, po orestování masa a koření zasypu moukou, udělám vlastně jíšku už v celým základu a je hotovo...akorát když náhodou neodhadnu,tak přihustím granulema.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Jíška

    Datum: 07.03.2007 07:05
     
    Tak já dělám klasickou...z másla. Většinou ji hned spotřebuju...ale když jí náhodou udělám víc, tak uschovám a použiju jindy. Tu granulovanou jsem jednou koupila, ale zdálo se mi, že málo zahušťuje. confused smiley  A nebo jsem něco dělala špatně.grinning smiley
     
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Jíška

    Datum: 07.03.2007 07:16
     
    Ta granulovaná zahušťuje míň. Ale není od věci mít jí v zásobě, když se zrovna nechce. Ale není nad to udělat si jí pěkně na másle nebo sádle čerstvou. smiling smiley Taky bych řekla, že ta tmavá je lepší než světlá.
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Jíška

    Datum: 07.03.2007 10:42
     
    Andoro, já dělám právě tmavou a při představě, jak to dlouho trvá a musím u toho takovou dobu stát, tak si ji radši udělám víc a pak je načas pohoda.
     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Jíška

    Datum: 07.03.2007 13:24
     

    Já dělám jíšku jako Mona z másla. Většinou ihned spotřebuji.

    Ta kupovaná granulovaná mi nechutná, zůstává po ní na lžíci taková mastná chuť, nevím jak to popsat.

    Mám ji teda ve špajzu, ale používám velmi minimálně. 

     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Jíška

    Datum: 07.03.2007 19:50
     
    Tak já jsem teda lempl, párkrát se mi jíška nepovedla (i to jsem ve svých kuchařských začátcích nezvládla) a od té doby má kupovaná světlá i tmavá jíška své místo na polici grinning smiley
     
  • Autor: gaga
    Status: začátečník

    Re: Jíška

    Datum: 09.11.2007 10:10
     
    Libi,taky kupuji granulovanou jíšku,je dobrá.smiling smiley
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.