|
|
středa 19. června, 06:44 Svátek má Leoš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Plumerie
Drahuško, díky moc
Reaguji ze souboru Adenia: Verčo, krásné květy, ale chtěl bych vidět né jenom květy , ale i celou rostlinu velikost výšku apod, aby mě jednou třebas nevystěhovala.Všude je foto pouze květu .No když budu hledat , najdu..-.
Franti, koukni třeba na [[www.flickr.com]], na obrázku je semenáč Plumerie a celý fotostream tohohle chlapíka je opravdu plný krásných fotek ještě krásnějších Plumerek - odrůdovek i semenáčů
Franti, Plumerie jsou na tom stejně jako oleandry, což znamená, že původní kultivary ve volné půdě jsou schopné vyrůst i několik metrů, tyhle původní kultivary byly přešlechtěné a hodně z nich se používá pro sběr "lei" květů - dělají se z toho nejčastěji ty věnce, kterými jsou vítáni turisté na Hawaii
No a pak existují novější kultivary, se kterými se počítá do květináčů - pokud bys to zkoumal, tak mají vzrůst - habitus - dwarf, semidwarf, compact, případně i short nebo low, občas jsou použitelná i nějaká s medium
Prostě - větší plumerky v květináčích hůř nakvétají a chovají se jako vzrůstný oleandr, takže do bytu nic moc, odrůdy pro květináč jsou malé, přirůstají pomalu a v květináčích slušně kvetou
Jinak pro péči o rostlinu Plumerie = Oleandr
Fando, třeba Dwarf Singapore Pink - trpasličí růžovokvetoucí Plumerka je stejně velká jako Adenium
, nehledě na to, že některé hot novinky z Plumerií jsou menší než ibišky i adenia 
dávejte
fotky.....vůbec neznám
Tohle jsou semenáče z fotostreamu, kam jsem posílala Frantu [www.flickr.com]
Chlapík si ne nadarmo říká Mad Plumerian, má tam přes stovku odrůd a spoustu semenáčů 
Jsou krásné, to ano, ale všechno mít nemohu, ach jóo

www.wix.com/vla..
Fando, Ty jsi taky takovej hamounek jako já co? :-D, taky bych chtěl všechno :-)). Ještě, že to nejde.
kde se to dá koupit?
to je hezké, taky bych to chtěla. Nevím proč jsem si myslela, že adenia mají něco společného se zmijovci...a proto jsou náročné na prostor. Františku, asi jsem tě zbytečně vyděsila

Iris, chceš kupovat semenáče nebo roubovance?
To jsi mě tedy vyděsila, ano, Vláťo ne nejsem hamounek já ne ne ne ne ne ne , , plumerie mít nebudu, mám orchidky, ibi, pár zelených dracen aj toť vše,

Tady je link na původní diskuzi - [www.week.cz] , snad je Lada časem spojí.