|
|
středa 13. května, 01:58 Svátek má Servác
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Příroda a květena
Diskutujte!
Vše o přírodě kolem nás. Kytičky, parky a další..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Živá zahrada
Já myslím, že ti mravenci by si měli držet nějaké rozestupy mezi svými hrady, přeci jen spolu soupeří o potravu a nemůže jich tvá zahrada uživit nekonečné množství. Jinak bych asi zkusila skořici nebo co jim vadí. Vyzkoušené nemám.
U nás jsou různé druhy malých - černí, rezatí... V trávě spíš. Na každém kroku. Na růžích a stromkách je pokropím, když jdu náhodou kolem. Rádi nejsou, ale jinak to nepomáhá. Chovají si mšice. Tak si říkám, jestli ti lesní nehubí nějaké škůdce, něco žrát musí.
Spike, tam je opravdu živo , pěkné fotky
Snad bude pachatel stejně krásný, jako mohla být ta pivoňka
hmm - škoda vyžraného květu .
u nás se opět jako loni objevil holub hřivnáč- houká celé dny bud´ na drátech nebo v zeravu . loni sedával na švestce. . lońský byl větší - letošní je asi mladý .
Jako každý rok ,mě zase pracovití velcí mravenci budují mraveniště. Letos jich je nějak moc a jsou všude. Skořice nepomáhá 🙈
Já jsem už v chatě v kuchynˇce taky skořicovala,ti mazali!Uvidím,jestli to zabralo ažtam přijedu.
Tyhle jsou venku, na zimu někam zalezou a na jaře se vrátí, jenom letos je jich nějak moc.
Můry mají zajímavé housenky. Kukléřka krtičníková a lociková
Vylíhly se nám babočky. Pokud chcete motýly, potřebujete kopřivu. Letos je baboček dost, i sem tam něco dalšího, ale neviděla jsem otakárka.
Dnes pro změnu pilatka krtičníková. Nechala jsem vyrůst pár rostlin šišáku a takového života na tom. Mám ráda, jak ty jejich semeníky hrkají, letos ovšem jsou trochu ožrané.
Mám tam pár nedostupných kopřiv
, ale zájem o ně není. Ale už jsem to kdysi viděla, ale nenapadlo mě, že by z toho byli motýlci.
Pinko, tohle jsou babočky paví oka. A přijde mi, že jsou jen na slunci. V jiných letech byla i babočka Kopřivová a možná bodláková, ale paví oka vždy vedou
Narodila se mi na zahradě mláďata užovky hladké. Viděla jsem je dva dny po sobě, ale teď je tu nevídám. Doufám, že se jen líp skrývají a nepadla za oběť kočce nebo nějakému jinému dravci.
Křižák pruhovaný (Argiope bruennichi)
Se změnou podnebí se tu objevuje častěji. Mám jich na zahradě několik (tedy počítám ty, které jsem viděla).
Taky už se mi na zahradě objevil, vypadá trochu jako vosa .