|
|
neděle 8. března, 09:10 Svátek má Gabriela
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Příroda a květena
Diskutujte!
Vše o přírodě kolem nás. Kytičky, parky a další..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Živá zahrada
Vylíhly se nám babočky. Pokud chcete motýly, potřebujete kopřivu. Letos je baboček dost, i sem tam něco dalšího, ale neviděla jsem otakárka.
Dnes pro změnu pilatka krtičníková. Nechala jsem vyrůst pár rostlin šišáku a takového života na tom. Mám ráda, jak ty jejich semeníky hrkají, letos ovšem jsou trochu ožrané.
Mám tam pár nedostupných kopřiv
, ale zájem o ně není. Ale už jsem to kdysi viděla, ale nenapadlo mě, že by z toho byli motýlci.
Pinko, tohle jsou babočky paví oka. A přijde mi, že jsou jen na slunci. V jiných letech byla i babočka Kopřivová a možná bodláková, ale paví oka vždy vedou
Narodila se mi na zahradě mláďata užovky hladké. Viděla jsem je dva dny po sobě, ale teď je tu nevídám. Doufám, že se jen líp skrývají a nepadla za oběť kočce nebo nějakému jinému dravci.
Křižák pruhovaný (Argiope bruennichi)
Se změnou podnebí se tu objevuje častěji. Mám jich na zahradě několik (tedy počítám ty, které jsem viděla).
Taky už se mi na zahradě objevil, vypadá trochu jako vosa .
Letos jsem ho neviděla, ale předchozí roky býval.
Motýl vlevo je při letu slyšet
Já to mám tak na půl
Gabi, ten velký aspoň nic nežere
, ale letos jich bylo víc než plzáků, takže úroda přežila. Ty rezaví ted´ kladli vajíčka, tak doufám, že si s nima mráz poradí.
Ořechokřídlec kvete právě teď a o jeho květy je mezi hmyzem velký zájem.
Obrovská kovově lesklá včela drvodělka, čmeláci, včely, motýli...
U nás se poslední roky vyskytují docela dost. Začínají, když mi kvetou máky a teď se jim zalíbil ořechoplodec (no ono toho teď moc nekvete).
drvodělek jsem měla neskutečně na vistárii, když kvetla. nedalo se ani projít . teď jenom sporadicky---