neděle 8. března, 08:21 Svátek má Gabriela
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Užitková zahrada
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada > Užitková zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: jabraka
Výsledné hodnocení: 5

zelenina.

Datum: 24.04.2007 05:09

Zelenina nikoho asi nebaví,mě také ne,ale když vidím,jaké jsou ceny zeleniny,asi začnu zase pěstovat.Kdysi jsem zkoušel vše,rajčata,papriky,mrkev,petržel,celer,hrášek,okurky,pastiňák,libeček,fazolky,cibuli brambory,dýni, červenou řepu ,ukázalo se,že vnucovat každoročně celé rodině množství zeleniny a pak se dívat,jak jim to hnije ve špajzce,tak to ne.

Teď jsme zůstali u cibule,brambor, a hrášku,trochu karotky a zelene petrželky a šnytlíku do polévek.Na kompostě se pyšní dýně.Máme rádi kompot.

JABRAKA

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 21
  • Autor: SPIKE

Re: zelenina.

Datum: 18.08.2025 10:48

534674672_751298974333333_8840214900405483535_n.jpg
    Další fotografie:

Rajčata teprve začínají dozrávat. Dnes zpracuji první přebytky.

Brambor jsem měla jen malý kousek záhonku, takže těch je sotva jedna zeleninová bedýnka.

Papriky a cukety (ty naštěstí mají menší pauzu, takže je stíháme jíst a zpracovávat, zavařila jsem 3 sklenice cuketového zelí).

Na okurkách mám padlí, což je oslabuje, ale aspoň nemáme velké přebytky. Dělám si čárky, kolik jich sklidím - právě jsem utrhla padesátou okurku ze dvou rostlin.

Mrkev nechám zase na záhonku i přes zimu. Vždycky si jich vytáhnu jen tolik, kolik právě spotřebuji.

• Autor: Reklama

• Autor: Pinka

Datum: 21.08.2025 15:58

20250821_123210.jpg

Papriky polní pěstuju v truhlikach a docela se jim tam daří winking smiley

Datum: 21.08.2025 20:42

536269801_755514063911824_8343161746675895014_n.jpg
    Další fotografie:

Sklidila jsem dýně hokaidó. Měla jsem jen jednu rostlinu.

Zvonečkové chilli papričky jsou pěkné i jako okrasné. Jsou jen lehce pikantní, tak je může jíst každý bez obav, že mu shoří pusa.

• Autor: bosk

Datum: 22.08.2025 10:21

Pinko,máš pěkný papriky.To uměl pěstovat manžel,míval krásnou úrodu,já bych to asi nezvládla.Rajčata se mi celkem daří.Už jsem uvařila 4 dávky kečupu tj ze16 kg rajčat a ještě je jich hodně na keříčkách,ještě udělám protlak na omáčku.

Datum: 22.08.2025 10:33

Spike, pěkná úroda dýní. Ty zvonečky mám taky, zatím nečervenají. Letos jsem měla kvúli chladnu vše opožděné.

Bosk, ty papriky si rostou samy, akorát je zaštípnu, když už by nestihly plody. Jinak s nimi nic nedělám, jen ze začátku pohnojím Květ a plod. Myslím, že bys to zvládla smiling smiley Vidíš a já zase nezvládám kečupy grinning smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Pinka (22.08.2025 10:38)

• Autor: alenak

Datum: 22.08.2025 17:10

Jak byly horka minulý týden, tak mám vypálené fleky na paprikách, byly asi málo zalité, tak to nezvládly, na slunci celý den.

Kečup jsem dnes sterilovala a tím končím, zavařuju broskve, dostala jsem koš od švagrové, tím si říkám, že už fakt končím se zavařováním. winking smiley

Datum: 23.08.2025 09:18

Pinko, ty zvonečkyy jsou loňské rostliny, podařilo se mi udržet je přes zimu, tak už červenají. Letošní ze semínek jsou hodně pozadu.

Datum: 26.08.2025 11:36

Zkoušela jsem přes zimu udržet chilli , pepino a stevii a ani jedno se nezdařilo. Chce to určité podmínky.

Datum: 27.08.2025 09:22

Pinko, pepino jsem kdysi přezimovala v chladné prádelně. Ty papričky mám v zimni zahradě. No k jaru vypadaly už bídně, ale žily a potom rychle obrostly.

Datum: 27.08.2025 10:10

To je v paneláku marná snaha, i ve sklepu je teplo a suchý vzduch.

• Autor: Manca

Datum: 30.08.2025 07:55

Letos mi dlouho žrali dýně slimáci. Teď je to džungle a nasazují světle žluté plody. Tak bych potřebovala, aby vydrželo počasí ještě tak do listopadu, aby to dozrálo grinning smiley

Poslední dva dny byl vítr, polámal některá rajčata, ale i tak konečně sklízím, co sníme. Už jsem vytrhla pár s plísní, ale jak je teď sucho, u dalších se to nějak zastavilo a prospívají. Asi ne věčně.

Datum: 30.08.2025 10:34

I já jsem několik keříků rajčat likvidovala kvůli plísni, ale vůbec to nevadí, protože letos se mi zbláznily,že nevím, co s nimi. Rozdávám, kde to jde, dneska přijede syn, tak ho napakuju, nějak si s tím bude muset poradit, nejspíš taky někoho podaruje. winking smiley

Datum: 01.09.2025 23:05

img_20250901_174726.jpg
    Další fotografie:

Jeden měsíc v roce můžu vařit z rajčat

Datum: 07.09.2025 19:16

img_20250907_182043.jpg
    Další fotografie:

Doma jsou nejoblíbenější ta divoká z posledního obrázku, ale jenom když je natrhám

• Autor: gabca

Datum: 08.09.2025 15:10

p1140891.jpg
    Další fotografie:

Mám asi 5 melounků, ale nevím, zda stihnou dozrát. Ale každopádně je to zase nová zkušenost, že i těchto podmínkách by to šlo.

Dávám ho do zeleniny, protože ač sladký, zelenina to je.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Užitková zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.