Re: Když ptáčka lapají...

Autor: Ram, Datum: 02.02.2011 18:36

Kroužkovali jsme hromadu ptačích druhů nejen ledňáčky.

Hrabal jsem se okolo kroužkování dost let na to, aby mi otázka: "Tak kolik?", nepřipadala jako smysluplná výzva k pokecání, když jsi nenapsala za jaký časový úsek máš na mysli.

Navíc si to po létech, co mezitím proběhla fakt nepamatuji, kolik bylo ledňáčků, konipasů, pěnic černohlavých, vlašských, lejsků, rákosníků a spousty dalších... Když se tě zeptám, kolik jsi v létech 19XX - 19XY vyprala ponožek určité barvy, nebo přišila knoflíků, taky mi řekneš kolik jich bylo? A budeš to brát jako výzvu k pokecání od někoho, kdo taky občas chodí okolo pračky? Pro mne ledňáčci tenkrát byli docela chleba asi jako pro tebe ty ponožky.

To dravce, či veliké sovy, si pamatuji dodnes. Těch tolik nebylo a navíc se to vždy pojilo s nějakým horolezeckým výkonem. Slanit stěnu lomu a přeprat tři výří mláďata to se pamatuje lépe, než kolik bylo za ty roky ledňáčků. Takže Sorry. Na výzvu k pokecání: Tak kolik? odpovídám spoustu, ale po těch létech už fakt nevím, takže pokud tě nezajímá nic jiného než "tak kolik" , potom je to fakt ztráta času.


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 09:50
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kdyz-ptacka-lapaji/read.php?1,12419,538921#msg-538921