Re: Naše kozenky

Autor: Amee, Datum: 22.04.2015 18:18

Život s našima kozičkama je každý den o něco pestřejší. Jsou zábavné, poskakující, mlsající, žebrající a divně občas koukaj.:D a nevíte co si myslí.

Jsou to malí "psi" grinning smiley Už slyší na zavolání, nemyslím si, že úplně na jméno, spíš na ten zvuk- ton hlasu. Je to vážně psina, přiběhnou neskutečným tempem, ať jsou kde jsou.

Nejvíce jim chutnají heuchery, ty přímo zbožňují. Vzhledem k tomu, jak jsou už nevzhledné, jsem přihmouřila obě oči a dovoluju jim je okusovat. A jahody, ale ty jsem oplotila, tak mají po pr...i, no víte po čem.

Devastace zahrady se zatím nekoná, ale co není může být. Většinou se v klidu pasou na trávníku, ano občas támhle něco ukousnou, támhle ochutnají ale nic, co by mi až tak vadilo. Prozkoumaly už každý kout, vlezou úplně všude a vyskočí kam můžou. Hrozně mě baví je pozorovat, jejich reakce na jakékoli zašustění pytlíku je velmi rychlá. Kupuju jim minipiškotky v Lidlu a ovesné vločky, za ty jsou schopný Vám vlezt až za krk. Defacto se dá říct, že koza se dá snadno ovládat přes žrádlo :D:D A ještě jedna výhoda, konečně jsme přestali vyhazovat pečivo, všechno poctivě sušíme.

Trochu jsem se bála, že budeme mít všude naděláno od kozích bobků, ale taky pohoda. Většinou jsou to buď kuličky, které smetu do trávníku, nebo kuličky spojené do šišky, což se dobře sbírá, protože ztvrdnou.

Jediný co mi trochu vadí, je jejich mečení, protože nedokážou rozeznat, že nejsme doma, takže nás vymekávaj, abysme za nimi přišli.Snad i tohle časem pochopí, protože navíc já je tedy ze zásady pustit nejdu, když mečí, aby pochopily, že takhle tedy ne nono smiley ovšem nedokážu posoudit kozí "inteligenci", jestli toto pochopí či ne.

Grétka miluje drbání, když začnete škrabkat zůstane stát v takové zvláštní pozici. :D Fakt štronzo, ani se nehne, Deniska z toho má srandu. Například to zkouší, když Grétka něco jí, ona normálně v té chvíli přestane i přežvykovat, takže najednou zůstane nehnutě stát s mrkví napůl rozkousanou. To se nedá popsat to byste museli vidět. grinning smiley Jáchym se pořád ode mně nenechá pohladit, od dětí už jo. Ale já jsem byla ta která mu čistila oči, já jsem byla ta která ho honila a nasadila mu obojek. Ale když se mi podaří ho chytit, tak na klíně se ani nehne a nechá se hladit.


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.05.2024 22:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-nase-kozenky/read.php?1,1275430,1280452#msg-1280452