Re: Pes utíká

Autor: drahus, Datum: 06.11.2012 08:12

Zřejmě hárají někde poblíž feny a on má chuť. Každopádně VY musíte utíkání předcházet. Nesmí se stát, že otevřete vrata, branku, aniž je pes buď zavřený nebo na místě odkud zdrhnout nemůže. Prostě na to myslet. To, že dostal za vyučenou při návratu, je ta největší pitomost, co jste mohli udělat (promiň). Když pes dostane přes držku, když jde domů, příště se mu pro výprask domů nebude chtít - byl by blbej. To, že vystartoval po manžovi, je věc jiná. Pokud na vás jindy nikdy nevrčí, mohlo to být ze zoufalství, protože nechápal, že je bit, když přece jde domů!

Pokud i někdy jindy vrčí, je to tím, že ho nemáte zvládnutého a on dominuje a to je zlé. Tam se mu musí ukázat, kdo je pánem, ale v žádném případě bitím, ale psa donutit lehnout na zem a zalehnout ho nebo držet přitisknutého k zemi. Vydržet do doby, dokud nepřestane bojovat a podřídí se. Hrozí-li kousnutí, chce to košík...

Nikdy bych si nedovolila mít otevřená vrátka, když jsou psi puštění v předzahrádce - aby proklouzli ven. Ne kvůli zdrhnutí, ale aby je nesejmulo auto na silnici. Mladý je divoch a lehce, když běží, přeběhne chodník a brzdí až na vozovce..

Se psem toho moc nenaděláte, ale s vaším přístupem ano. Musíte se vy naučit vždy důsledně kontrolovat, kde je pes, když otvíráte. Protože on se vlastně ničeho špatného nedopouští (z jeho pohledu). Vy mu otevřete, tak proč by si výlet neudělal? ;)

Je otevřeno a to je pozvánka na dobrodružství. Časem mu bude stačit škvírka a prosmykne se, protože se mu to bude líbit a pak už bude pozdě..


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 17:11
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pes-utika/read.php?1,869148,869197#msg-869197