Re: potrebuji poradit

Autor: drahus, Datum: 10.02.2012 10:26

Já se taky s dovolením zapojím. Missi má naprostou pravdu - zásadní chyba je, nechat krmení celý den v misce. Chceš? Nažer se. Odejdeš? máš smůlu, další krmení je až zítra (nebo večer).

Jork je prťavý pes. Pokud má problém s příjmem potravy, nesmí, opakuji NESMÍ dostávat žádné pamlsky. to, co je pro mýho psa pamlsek, je pro jorka půlka denní dávky! O uzenině ani nemluvím, to je to nejhorší, co nežravec může dostat. Přece nemůže být problém u takového škvrněte mu uvařit a jak píše Janina, postupně přidávat po pár granulkách, až se, třeba za půl roku přejde víceméně jen na ochucené granule. A když granule nechává oblízané na misce, tak jich pár do krmení rozmačkejte, aby si navykl na jejich chuť .

On to už může být i psychický problém. Protože jsi na nervy ty, že nežere, pes to od tebe přejímá, ale v opačném gardu.

1) psa pořádně utahat venku

2) dát mu misku s krmením - ze začátku vařeným a NEVŠÍMAT SI HO, protože mě to přece vůbec nezajímá, jestli žere nebo ne winking smiley

ideální by bylo, kdyby mohl být na krmení zavřený v místnosti sám, ale tam, kde se cítí dobře a neplaší, že je odstrčený. Jinak by to mělo opačný efekt

3) odejde od misky, počkat 3-5 minut a misku odnést z jeho dosahu

4) po této proceduře NESMÍ již až do dalšího krmení NIC dostat!!!

Samotřejmě dbát, aby nebylo krmení horké nebo naopak hodně studené.

Bude žebrat, tak musí bezpodmínečně všichni dodržet, že nesmí nic dostat bokem. A taky ohlídat, aby něco neslupnul venku.

Toto všechno ovšem za předpokladu, že je pejsek zcela zdráv!


Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 06:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-potrebuji-poradit/read.php?1,714370,715840#msg-715840