Re: Chýba mi nápad!

Autor: Missi, Datum: 16.10.2009 03:53

Anny, nyní vyplníš tu žádanku (přihlášku) a pošleš na ČMKU - nyní nic neplatíš. Tam zkontrolují, zda jsi nenapsala názvy, které již jsou registrovány a pouze 4 názvy odešlou na FCI do Belgie. Vyřízené celé žádosti trvá asi tři - čtyři měsíce!!

Domů ti pak přijde na dobírku ten certifikát CH.ST. no a to je celé winking smiley .

Ch.st. můžeš mít jen jednu - je to na celý život, jinou ti již nikdy nikdo nevystaví. Na tuto stanici můžeš odchovávat neomezené množství psích plemen.

Tu stanici nikde hlásit nemusíš (na ČMKU ji mají uvedenou). Pouze až budeš posílat přihlášku vrhu, tak pošleš fotokopii svému poradci chovu.

Tady si ještě můžeš zkontrolovat ty názvy na FCI - http://www.fci.be/affixes.asp?lang=en&sel=8

 

S chovem to má každý klub uděláno jinak, řídí se to jeho předpisy.Ale většinou - v nějakém vašem zpravodaji budeš mít žádanku o vystavení krycího listu. U nás se za to platí 100,-Kč. Ten vyplníš, (jméno feny, a tvoje a ch.st.) a buď si sama určíš, o jakého krycího psa máš zájem - můžeš si uvést 3 psíky - nebo tam napíšeš, ať ti vybere krycího psa poradce chovu. Ta žádost se posílá poradci chovu - bacha, mají na to nějakou dobu!! Takže si zažádej dostatečně brzy, ten KL (krycí list) má většinou neomezenou dobu platnosti a pokud ho nebudeš mít, tak ti majitel krycího psa čubu nenakreje - platil by pokutu!

Kontroly - v některých klubech je zvykem, že ti po porodu čuby může přijít kontrola vrhu - většinou to je poradce pro plemeno a zkontroluje ti zdravotní stav štěňat, zda jsi napsala správně barevný ráz a jak máš fenku se štěndy ustájenou. Někde to je zvykem, u nás se to třeba nedělá.

 

Tak držím palečky, ať je z tebe brzy chovatelka winking smiley flower smiley !!


Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 18:16
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-chyba-mi-napad/read.php?1,282458,284323#msg-284323