Re: Co si myslíte o kastraci psa?

Autor: Elelka, Datum: 24.01.2009 13:11

Letím se svým bíglem ven a zahlédla jsem tohle téma! Máme psa, teď mu bude 6 let. Jo, občas jsou s ním problémy, např. zrovna teď, ono i když je zima, leden je nějaký oblíbený měsíc k hárání. Takže občas zdrhnem na chvilkuz po stopě nějaké fenky, ale protože jsme jinak vychovaný, tak se za chvíli vrátíme. Taky několikrát do roka mě vzbudí jeho kníkání a vzdychání, ale kromě toho, že se o tom někde zmíním - spíš pro legraci - mě to neobtěžuje.

Jsem 100% proti kastraci, Pro ANNY chci říct jen toto: Psi jsou smečková stvoření. To znamená, že v přírodě žilo a žije (např. vlci a další) ve smečce dohromady několik psů a fen. A myslíte, že se všichni páří??? Ne! Jen vůdčí samec a fena. Ostatní jsou na tom jako ti naši miláčkové. Takže tak jsou přírodou naprogramovaní a tak to tedy taky berou, určitě náš Kuba nemyslí celé dny a noci, jak by si rád užil.

Pokud si pamatuji, dobrá adresa - kde se dozvíte hodně zajímavého i vám pomůže s výchovou, je www.psiskolafalco.cz . Tam se dočtete nejen o kastraci, ale i o úctě k tvoru, kterého si k sobě připoutáváme.

Takže, dejte ty stránky přečíst rodičům, možná se nad tím zamyslí a změní názor. Když někoho obtěžují přirozené potřeby svého psa, proč si ho pořizuje?


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 07:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-si-myslite-o-kastraci-psa/read.php?1,174542,175020#msg-175020