Re: Pejsci....fotky vašich mazlíčků...

Autor: drahus, Datum: 01.05.2017 11:10

Byla jsem v lékárně, koupila jsem Nerčovi Foresto obojek. Sorbonovi ne, protože jsem zjistila, že je v něm a v Advantix spot on stejná účinná látka, takže s největší pravděpodobností se Sorbon tak úporně drbe, že je na látku alergický. V lékárně nikdo nebyl, tak jsme se s panem magistrem dali do řeči. On chová australské ovčáky, takže zná současnou problematiku blech. Mimo jiné mi řekl, co už vím, ale veterináři urputně brání výrobce a hlásají jejich bludy: že většina spot on přípravků, pokud fungují, tak jen ten den, co jsou aplikované, pak už na blechy ne. Snad jen na klíšťata. Na tablety má stejný názor, jako já - velké riziko. Jeho psi se po Bravectu prý zeblili do foroty. Dal jednou a už prý nikdy..

Regino, většina zákapů pro psy se nesmí dávat kočkám. Teď proběhlo na FB video malých koček, jak pomalu v třasu a křečích umírají po podání zákapu na psy. Pokud tam není přímo psané, že je to pro obé, tak se dát nesmí.

Bayer vyrábí třeba Advantix pro psy a Advantage pro kočky. Advantix má ještě jednu složku navíc, oproti kočičímu a to je prý pro kočky smrtelné (říkal pan magistr) Bohužel měli jen pro malé kočky, tak jsem kočičí nekoupila, i když mají pěknou cenu (DrMax).

V TP jsou asi čtyři Maxové, tak je objedu a třeba někde budou mít.

No u Sorbona musím počkat, až odezní reakce na Advantix a pak řešit dál. Uvidíme.


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 06:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pejsci-fotky-vasich-mazlicku/read.php?1,4454,1439722#msg-1439722