Re: Pejsci....fotky vašich mazlíčků...

Autor: drahus, Datum: 24.04.2017 13:46

Missi, stejně funguje (rychlost) i Comfprtis. Ten už psi měli a nevadil. Znova jsem je prohlédla, nic jsem nenašla.

Elo, uši jsem také prohlédla a mají je vzorně čisté - oba. Mladý měl před čtrnácti dny jedno ucho špinavé, už jsem zase plašila, ale vyčistila jsem ho a je pěkné dodnes. To víš, že ušiska jsem probrala hned, protože Sorbík už roztoče v uších měl i plíseň, takže jim uši dost hlídám. U Nerona je to trošku potíž, musím na slunce, protože on nemá vevnitř uši růžové, ale černé od pigmentu. Špatně se v nich hledá. Ale leskne se mu uvnitř pěkně kůže a není tam nic.

S vetkou jsem před chvílí mluvila, odpoledne, až tam bude, tak k ní zajedu. Bez psů. Stejně nic nevymyslí.

Domluvily jsme se, že psy zakápneme Advantixem (Sorbon ho snese), je i repelentní, takže by na psy nemělo nic vlézt. Ani klíšťata ani různí komáři, blechy prý hned hynou. Psi ho měli v Itálii, protože jsem se moc bála Středomořských klíšťat, kteří psy usmrtí.

Bravecto píše, že se klíště může přisát až na dvanáct hodin... Počkejte, zkopíruji část příbaláku, abyste si nemysleli, že je to takový zázrak na klíšťata. Myjou si totiž ruce, před případným nakažením zvířete z klíštěte, protože klíště může na zvířeti být přisáto až dvanáct hodin a za tu dobu se zvíře bohužel v pohodě nakazí..

-----

KLINICKÉ ÚDAJE 4.1 Cílové druhy zvířat Psi 4.2 Indikace s upřesněním pro cílový druh zvířat Léčba infestace klíšťaty a blechami u psů. Veterinární léčivý přípravek má systémový insekticidní a akaricidní účinek poskytující - okamžitý a trvalý usmrcující účinek na blechy (Ctenocephalides felis) trvající 12 týdnů - okamžitý a trvalý usmrcující účinek na klíšťata (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus a D. variabilis) trvající 12 týdnů - okamžitý a trvalý usmrcující účinek na klíště (Rhipicephalus sanguineus) trvající 8 týdnů. Blechy a klíšťata jsou vystaveny působení účinné látky okamžitě po kousnutí nebo přisátí na hostitele, kdy přijdou do kontaktu s tělními tekutinami. K nástupu účinku dochází u blech (C. felis) do 8 hodin a u klíšťat (I. ricinus) do 12 hodin po uchycení. Přípravek může být použit jako součást léčebné strategie alergické dermatitidy způsobené bleším kousnutím (FAD).


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 20:16
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pejsci-fotky-vasich-mazlicku/read.php?1,4454,1438467#msg-1438467