Re: Pes utíká

Autor: skrblice, Datum: 17.08.2015 14:54



Romi napsal(a):

já teda musím říct, že tak trochu nechápu, že někomu uteče pes.....moji psi jsou se mnou rádi, proč by ode mě proboha utíkali???

pes je tvor společenský, a pokud je někde celý dny sám - at zavřenej, nebo na zahradě, ale sám, bez pána, je mu smutno a nudí se. Proto to dělá, poutá na sebe pozornost a uteče pryč.

nikdy se mi nestalo, že by mi psiska utekli, nechodíme na vodítku, mají mě rádi, drží se mě jako klíště. Tenhle problém nechápu a je to jen lenost a pohodlnost lidí - souhlasím s Drahuškou - prostě mám na zahradě psa, na co by poslouchal....na co by šel ven.....a plesk, dám mu tam ohradník...

chudák takové zvíře eye rolling smiley

já chápu až moc dobře, co je to pes útěkář..... s Bárou (bíglička) jsme si toho užili až až. Nakonec jí byl ten poslední útěk osudný, protože ji srazilo auto. A vůbec nebyla sama, měla společnici v ovčandě a my se jí taky věnovali víc než dost. Ale měla to prostě v sobě. Za každou cenu musela za plot, skoro denně. Pro ni neexistovala žádná překážka, rvala plot zuby a drápy a já jej denně opravovala a látala. Máme drátěné pletivo kolem celého pozemku, na výměnu 100m plotu nemáme, takže ikdyž jsme se snažili, dávali jí lásku a pozornost, jakmile ucítila něco "voňavého" z lesa nebo pole, neměli jsme šanci ji udržet doma. A to teď máme tři bíglíky a žádný se nikdy nepokusil o útěk .... je to prostě kus od kusu spinning smiley sticking its tongue out , nemusí to být vždycky v lidech.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 12:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pes-utika/read.php?1,869148,1316912#msg-1316912