Re: Čím krmíte psa?

Autor: drahus, Datum: 03.02.2015 13:39

Anavi, vědci přišli na spoustu věcí, které se dřív řešily obráceně i v kvalitě. Pak se psům začaly propalovat játra a selhávat ledviny, takže dnešní receptury jsou o docela něčem jiném, ale spousta chovatelů i majitelů o tom nemá ani páru. (Reaguji z jiné diskuze)

Dřív se koukalo na množství proteinů a tuků v granulích, dnes už všichni zodpovědní výrobci šli procenty proteinů a tuků pomalu na polovinu, protože málokterý pes je v takové zátěži, jako bývali pohraniční psi, kteří dvanáct hodin byli ve službě, za jakéhokoli počasí, takže dokázali vše správně spálit, na rozdíl od domácích, byť běhavých nebo cvičících psů.

Extrudované granule se nemají míchat s masem nebo jiným krmením, maximálně zalít vodou nebo ředěným vývarem.

Hlavně u štěňat se musí dávat pozor, protože nabušené granule je ženou do výšky a nestačí se jim kosti ani páteř kvalitně vyvíjet. (sílit) Na to ani Alavis nestačí. já vím že vlkouši mají být co nejvyšší, ale měli by být vysocí proto, že jsou vysocí jejich předci a ne, že jsou vyhnaní krmením. Pak se to někde odrazí, bohužel. To je ve všech plemenech.

Nemysli, také jsem si tím prošla :(

Naštěstí nyní krmím spešl granulema, které nejsou extrudované, můžu k nim bez problému přidávat maso, cokoli, aniž bych porušila rovnováhu, nemají v sobě žádná nezdravá éčka a uměliny, vyrábí je rodinná firma ve Švédsku, která má švédský certifikát o kvalitě surovin, které smí býr vyrobeny jen v jejich zemi a mají jakost určenou i pro lidi.

Občas dostanou vařené (syrové Sorbon nechce)


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 07:43
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-cim-krmite-psa/read.php?1,29940,1253744#msg-1253744