Čipování domácích mazlíků

Autor: drahus, Datum: 14.02.2012 13:03

Chci sem napsat pár zakladních informací k čipování zvířat, protože jsem sama žila dost let b vbludné iluzi, že tím, že si nechám očipovat svého psa, nemusím mít strach, když se ztratí a najdou ho kopetentní orgány, že by ho nepoznali.

Chyba lávky!

Když vám vet očipuje zvíře, nahlásí ho, ale nahlásí ho na veterinární komoru a nahlásí jeho pas, což je jeho povinnost.

Protože však spousta starých praktiků neví, že pes je takto k nedohledání, tvrdí vám, že je pes přihlášený, ale není to pravda. Jeho čip není v žádném veřejném registru, ke kterým mají přístup policisté, lidé z útulků, či magistrátu o zahraničí ani nemluvě.

Takže já jsem měla celý život čipovaného Aronka, ale kdyby se nám kdysi v Itálii ztratil, zem by se po něm slehla. thumbs up

Až před nedávnem jsem se dozvěděla, že je ještě nutné psa přihlásit do národního registru zvířat, nebo jiné, podobné instituce. Dám vám sem odkazy, kde můžete čip zvířete přihlásit a nakonec i odkaz na zahraniční vyhledávací službu, kde si můžete ověřit funkčnost čipu, protože bohužel u nás také existují čipy, které nepřečte většina běžných čteček. Musí to být čip s ISO

To si ale načtěte na odborných stránkách. Nejsem až takový znalec. Já jen chci stejně neznalé, jako jsem byla já varovat, že přihlášení u veta není přihlášení čipu, ale jen pasu.

A ještě - některé organizace si účtují za přihlášení psa poplatek, některé ne. Jedna, která je zdarma, je i dobře zapsaná ve všecch evropských vyhledávačích, takže si můžete své zvířátko zaregistrovat u ní a zdarma.

Tato je zdaema: http://www.backhome.cz/
Za poplatek: http://www.identifikace.cz/
Za poplatek: http://www.narodniregistr.cz/
-------
Zahraniční vyhledávací systém ke kontrole zaregistrovaného zvířete: http://www.petmaxx.com/start.asp?lstLanguage=&code=


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 04:15
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/cipovani-domacich-mazliku/read.php?1,718114