Re: KOČKA = ŠKŮDCE?

Autor: jabraka, Datum: 06.03.2009 07:02

Otázka přemnožených koček je dnes až filozofická.Ukazuje ale jen na to,jak je člověk ve svém jednání nerealistický a neekologický.To,že se kočky na sídlištích a také třeba v zahrádkářských koloniích, přemnožují,zavinil on sám,vládce přírody.A může za to,že se tmou plíží houfy zbídačelých a špinavých a nemocných kočičích jedinců,přehnaný soucit hlavně tak zvaných milovníků kočičího národa.

V zahrádkářské osadě jsme se s tímto problémem jednu dobu potýkali,pomalu stovka koček se toulala přes zahrádky a každou chvíli se tu našla nějaká chcíplá,až se to stalo programem hned několika členských schůzí.

Návrhy na odstranění problému i koček byly různé.Nabízely se pasti,střelba ze vzduchovky i jedy,nakonec se poptávala i odchytová služba.Skončilo to zamítnutím i návrhu na sterilizaci samců.Kdo by ty tisíce zaplatil?

Navrhnul jsem jednoduchou věc.Přestat být kočkomilové a přestat kočky krmit.Byla u nás jedna chalupářka,která denně nosila tašky žrádla těm chudinkám,kočičkám.A kvůli tomu se tam pak stahovaly kočky z celého blízkého sídliště.

Nemám nic proti dobře živeným krasavicím,sami jednu angličanku máme.ale banda podvyživených a nemocných potvor,které ani nejdou pohladit,to prosím ne.Pro většinu by bylo dobrodiním je o život připravit.Té paní se domluvilo,zakázalo se jí to žrádlo do zahrádek nosit.A netrvalo ani měsíc a skoro všechny kočky zmizely.Chovejme se tedy jako součást přírody,nebudou pak problémy.

JABRAKA


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 01:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kocka-skudce/read.php?1,191521,192816#msg-192816