Re: Britská kočka

Autor: Hanule, Datum: 18.07.2018 09:58

Tím, že jsou díky vysokému obsahu masa Purizonky tak chuťově atraktivní, mohly mu opravdu jet, tudíž se přecpal, jestli je ovšem jen polykal (předpoklad u těch případně bolavých zubů), ani trochu nedrtil, zůstal mu z nich v žaludku kámen, notabene pokud se dost nenapil. Fakt, že konvenční granule sám vyřadil z jídelníčku, napovídá, že mu jejich příjem nestál už za příslušnou námahu, příp. nebyl jí schopen. Granule jako takové nejsou pro kočičí mělnění potravy zrovna fyziologicky příznivou variantou, je tak prudký rozdíl mezi tím jejich kočičím škubáním kořisti a třebas lidským drcením stoličkami... čiliže to tak nějak pokoušou, ovšem žaludek si určitě zvykat musí, tedy jak říká drahuš, přidala bych je určitě pomalejším tempem, ne okamžitou změnou s odřazením původně požívaného, toho zkrátka zatím jen ubírat.

Všeobecně, už jsme si to tu kdysi psali, ona by pšenice jako taková nebyla v kočičí stravě obřím zlem, pokud by celá ta strava a život nebyl tak umělý. Neb co obvykle mají myši v žaludku, je rovněž nabíledni. Ňáký to obilí.

Kterak už bylo řečeno, čistě bytová číča se musí vyrovnat ve svém životě s potravou člověkem dodávanou. S výjimkou much, pavouků a jiného hmyzího drobného obohacení.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 05:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-britska-kocka/read.php?1,1352857,1505881#msg-1505881