Re: Britská kočka

Autor: drahus, Datum: 18.07.2018 07:56

Regi, ale psi i kočky potřebují i vnitřnosti, kvůli vápníku a jiným vitamínům a stopovým prvkům. Hlavně plíce a játra. Nemůžou mít jen maso, jako takové. U dospělců to v dlouhodobém horizontu znamená potíže s klouby, kostmi, u koťat extrémní lámavost kostí, až křivice.

Jo, pokud si chytjí myši, doplní si samy z jejich vnitřností, co potřebují. Bohužel je spousta koček, které prokrvená játra pěkně proženou.

Se psy je to jednodužší, protože nejsou tak pažraví. Těm dám klidně plíce, třeba sušené, či zelené držky, ale ani jedno ani druhé do koček nedostaneš. Navíc potřebují kočky Taurin, protože si ho samy neumí vyrobit, na rozdíl od psů nebo nás, lidí a ten nevím, v čem je přirozeně. Ono to tak jednoduché není, když jsou závisléjen na tom, co jim my, lidé dáme k jídlu.

Já vím, že jsi expert "přes jídlo" ale jak zvířata, tak psi, mají jiné nároky na stravu, než lidé a jsou i jiné nároky mezi těmi dvěmi plemeny. Kdyby psi žrali pouze kočičí průmyslovou stravu, umřou na selhání ledvin a jater, kvůli přetížení proteiny. Kočky jich potřebují daleko víc, jak psi. Kočky při stravě psí, zase budou trpět nedostatkem. Ono se to všechno může projevit až po letech. Hodně záleží, jestli chodí kočky ven nebo jsou jen doma. Venku mají možnost si ulovit a doplnit. doma ne.

Mě štve, jak jsou granule , ale i konzervy pro zvířata slané. Jasně, i vlk si dojde jednou za čas k lizu pro sůl, ale oni všechno přesolují, aby to bylo pro zvíře přitažlivější, ale ničí mu ledviny a to nemluvím - kolikrát dostanou něco pod zub od stolu (slané, samozřejmě)


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 05:48
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-britska-kocka/read.php?1,1352857,1505853#msg-1505853