Re: ZDRAVÉ HUBNUTÍ PODLE ROMČI

Autor: Filipka, Datum: 09.01.2013 13:05

Romi, vždyť to povídám, vymyslela jsi geniální stravování. Hubneš dokonce i bez denní hromady zeleniny a bez cvičení . love smiley

 

Jasně - zelenina je super zdravá a bylo by lepší ji jíst každý den, stejně tak by bylo lepší každý den cvičit, ALE každý člověk je jiný. A když nezvládá Romi jíst zeleninu každý den, ale jen nárazově,zato si pak udělá nějakou extra zeleninovou ńamku, tak proč ne? Všichni víme, jak by to mělo být v ideálním případě, ale kdyby bylo všechno ideální a zdravé , tak by nikdo neměl problémy s váhou, a asi ani se zdravím, nikdo by nejedl nikdy žádný zákusek bez ohledu na to zda je štíhlý nebo ne, ani cukroví, dort, nikdy by nikdy nekouřil, nenapil se tvrdého alkoše atd.

 

Takže Romi, jsi dobrá. flower smiley flower smiley flower smiley

 

A s tím pohybem, myslím, že to Otázka napsala dobře. Nemusíme hned začít chodit do posilovny. A já nejsem ani trochu typ na různé domácí rotopedy a steppery. Chtěla by být, ale nejsem. kdybych si je koupila, tak bych se na ně nedonutila. Takže v tomhle mám nevýhodu. Ale začínám se prostě v každodenním životě víc hýbat. Jít raději do schodů než výtahem, víc venčit pejsky, do školy pro potomka v rámci možností raději pěšky, auto jen výjimečně atd.

 

iviku, chutnala jsem to jablko z mrazáku, bohužel mi ale nechutnalo tak jako pečené, asi záleží i na druhu, já tam dala Golden Delicius. Ale i kdyby bylo asi nějaké jiné, pečené je prostě pečené. Pro me. To je zase otázka těch individuálních chutí. Mně totiž na pečeným jablku chutná právě i to "aroma" pečení, ta opečená šlupka.

 

HanoK, s tou ovesnou kaší máš pravdu, je to ňamka. Ale dáváš do ní asi dost mléka. Kolik porcí z toho čtvrlitru mléka děláš? Já dělám ovesnou kaši tak, že večer ponořím ov.vločky do vody, ony do rána nabobtnají a změknou, tak se pak ani nemusí moc vařit. Pak je v té vodě začnu vařit a dolévám mléko. Už ho tolik "nenasajou". Mléko chci prostě omezit na minimum. Dřív jsem ho pila hodně a moc se po něm tloustne a také zahleňuje. Prostě ho chci omezit co nejvíc. Angličani dělají ovesnou kaši jen na vodě a pak si do ní dávají přísady, jako marmeláda atd.

Jinak máš pravdu v tom, že když někdo nesnáší třeba olivový olej, tak je lepší, aby si dal kousíček másla a měl dobré jídlo, než to hnát do důsledku. Pak je opravdu dobré zjistit, jakou kalorickou hodnotu to máslíčko má, a to pak zase vyrovnat něčím jiným, omezit třeba trochu něco jiného.

Antarie- ten nízkotučný jogurt bych také nejedla. a pozor na umělá sladidla, to je "svinstvo", když je ho hodně. a je lepší si do bílého jogurtu nakrájet trošinku sušeného nebo čerstvého ovoce, než jíst ten s těmi marmeládami z obchodu. Já jsem si koupila rozinky a švestky, a mám doma sušené borůvky. A občas si tuhle směs dám do jogurtu.Ne moc, protože sušené ovoce je více na tloušťku než normální. A také ne každý den, většinou jám ten jogurt samotný. Ta activia mi chutná tak, že tam žádnou přísadu nepotřebuju. A to navzdory té debilní reklamě. Prostě je to takový velmi "jedlý" jogurt. Ale romče například vůbec nechutná. jinak si do jogurtu můžeš dát ráno i trochu MUSLI. ale jestli chceš, tak si to proho´d, ráno na snídani si dej chleba s něčím a ten jogurt s ovocem až na sváču. To je jedno, to pořadí. Ale jsi dobrá, že ses do toho také pustila, o jednu statečnou víc. winking smiley

 

Radůzo, pokud je manžel silnější cukrář, tak už musí mít stanovenou tzv.lékařskou dietu. Tedy jíst podle určitých pevně stanovených zákonitostí. Vážit si striktně jídlo, protože cukráři musí jíst velmi přesně určené množství sacharidů atd. Alespoň ze začátku , tedy pár něsíců si to musí velmi hlídat. Pokud je to ale jen ta lehká cukrovka kdy si máš kvůli lehce zvýšenému cukru v krvi jenom hlídat příjem cukru a nemáš pjinak předepsanou od lékaře pro manžela přesnou dietu, tak by tohle stravování určitě šlo , ale pokud už mu hrozí nebo už bere injekčně inzulin, tak se musí všechno bedlivě hlídat a podle jiných pravidel !

 

Jinak, místo klasické slepice na paprice zkus kuře na paprice. winking smiley Bez smetany. Na troše oleje osmahnout dost cibulky, na to dát pokrájenou červenou papriku, třeba 1-2 lusky. Osmahnout. Pak na to dej maso, libové a bez kůže, osmahni, zasyp červenou paprikou v prášku a pak podlij . S rýží i těstovinami je to výborné. já si tuhle omáčku zahušťovala ještě tak, že jsem ke konci vyndala maso, do trochu studené vody rozkvedlala lžíci celozrnné mouky , nalila do omáčky a povařila. Dělala jsem si to rovnou na 2 dny,nemám čas pro sebe každý den vařit. A ten škrob, také jsem ho dřív vždy ráda používala, třeba kuře na čínu jsem zásadně "oválela" nejdřív v troše škrobu, je pak měkounké a křehké. ale nevím, jestli je teď dobré ho používat často. Asi jako všechno "podezřelé", jen občas. Když to jinak nejde.

 

Romi, píšeš, že si přes týden málokdy vaříš. Ono, když na to přijde, tak je jedno, jestli jíš sacharidy a bílkoviny v teplé nebo studené podobě grinning smiley grinning smiley grinning smiley , takže to by se mi občas také líbilo, vynechat oběd . Já si teď oběd vařím , ale hlavně kvůli změně a chuti. a také proto, že je zima. V létě si klidně teplé jídlo odepřu. Ale co tedy jídáváš na oběd? Ten chleba s něčím? Napiš prosím přibližný kompletní jídelníček jednoho takového dne, kdy si nevaříš. flower smiley Až budeš mít čas, nespěchá to. Díky.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 09:35
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zdrave-hubnuti-podle-romci/read.php?1,892508,896331#msg-896331