Jo, a ten Romčin recept na žemlovku bez žemlí určitě vyzkouším. My jsme v rodině dost zvyklí i na obyčejná jablka pečená v troubě. Na podzim jsme na chalupě nasbírali hromadu padaných jablek, co se musely rychle zdělat. A tak jsme, kromě nějakého toho zavařování jablečných povidel, měli každý večer plný pekáč jablíček. Nechala jsem je ve slupce a nahoře nakrojila do kříže , dala nasucho do pekáče a šoupla nepřikryté do trouby. A také po chvíli nádherně voněly. A několikrát jsem je nabídla porůznu i známým, co přišli a všichni, až na vyložené masožravce, co mají ovoce a zeleninu rádi výlučně propasírované pašíkem, si tu pochoutku pochvalovali. Ale i v této pochoutce má každý jiné "gusto", třeba dcera má ráda výlučně ještě horká jablka přímo z trouby, já je mám raději až když úplně vychladnou a tak "ztuhnou".