Re: ZDRAVÉ HUBNUTÍ PODLE ROMČI

Autor: Filipka, Datum: 04.01.2013 20:35

Tak dnešek byl dost hektický, ale s jídlem za celý den problém nebyl. Probudila jsem se opět s dobrým a lehčím pocitem. Měla jsem půlku jogurtu Activia , po 2 hodinách 1 ten těžký mokrý žitný chleba s 1 plátkem sýru, bez másla, zato s ledovým salátem. Oběd-polévka odvčera plus trochu rýže s houbama "Jidášovo ucho" a trochou zeleniny, na svačinu hrušku a pár kukuřičných plátků - http://www.racio.cz/cs/produkty-to-nejlepsi-pro-vas/silouette/item/silouette-kukuicne-s-pohankou-a-kakaovym-dekorem, je na nich sice trochu čoko, ale minimálně. A jsou výborné, chutnají mi mnohem víc než ty pšeničné nafouklé. Ovšem už jsem sehnala i bez čoko, tak to bude příště zdravější. A tyhle s dekorem si nechám, až budu mít někdy chuť zahřešit.

 

Na večeři byla zeleninová polévka , takové ty vývarové kostky z Country Life. A zavařila jsem si do ní pár bezvaječných nudlí a 1 bílek. Žloutky nejím, nechutnají mi. Ale dětem ano, tak jim je přidávám do míchaných vajíček. Slyšela jsem ostatně, že pro dospělé jsou zdravější bílky a pro děti naopak žloutky. Ale už nevím proč. Každopádně, mně prostě žloutky moc neberou a i omeletu si dělám jen z bílků. Ty zeleninové kostky - sice trochu polotovar, ale aspoň bez Éček a různých třetiřadých ztužených tuků. Je to jen ze zeleniny a olivového oleje. A také tam prodávají směsi sušené polévkové zeleniny. Tak ty jsem si také koupila. Přeci jen není vždy čas vařit a teď v zimě si na teplé polévky docela potrpím, I děti je mají rády, těm dělám samozřejmě klasické.

 

Ovšem - jak jsem za celý den byla s jídlem spokojená, a neměla jsem ani hlad ani "chuť", tak teď večer mě honí parádní mlsná.

Ty večery jsou vůbec takzvaně moje "punto debilo" , čili slabé místo. Dlouhou dobu jsem byla navyklá, že večer po osmé je klid, pauza, kdy jsou děti uložené a sedne se k počítači a něco se přikusuje. Nebo se dívá na telku a něco chroupe,jěště jakoby v návaznosti na večeři, kterou jsem dřív jídávala kolem sedmé . A tak teď mi ten můj blbý zvyk každou chvíli poroučí, abych se zvedla a šla něco najít do kuchyně. Je to v něčem podobné, jako když jsem přestala s cigaretami. Také jsem měla problém především v situacích, kdy bych si dřív stopro zapálila. V kavárnách, při odpočinku po práci na zahradě, při pití kávy, při čekání na vlak atd. Takže to je problém. Musím se zuby nehty držet, abych si pro něco nedošla. Ale přemýšlím o tom, že to zkusím pár dnů vyřešit jablkem, popřípadě jablky... stydlin smiley ..... nakrájenými na tenounký plátky. Ale nevím nevím, jestli takhle samu sebe ošidím. grinning smiley Zkrátka, budu se pak muset zeptat Romči, jak tohle před rokem řešila. Ona má tedy hrozně pevnou vůli, ale určitě jí ze začátku taky nešlo všechno ideálně a podle "předpisů. Vím, že psala, že jablko a mrkev neublíží ani později večer, ale asi tím také nemyslela postupně schroupaná 2 celá jablka....... winking smiley

 

No nic, jdu bojovat sama se sebou a hlavně si jdu nakrájet to jablko. grinning smiley Abych v krizi nesáhla po něčem, co jíst nechci, ale co vypadá tak lákavě. grinning smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 17:13
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zdrave-hubnuti-podle-romci/read.php?1,892508,894088#msg-894088