Re: Co děláte pro své zdraví?

Autor: Hanule, Datum: 04.04.2008 10:38

Mankote, že já sem vůbec lezla! Kofila :) má samozřejmě pravdu, nehorázně své tělo zanedbávám. Na svou obranu mohu říci, že moje auto je nesrovnatelně užitečnější jak já, takže jeho filtry maj přednost. No ale nepucuju ho, pokožce se vlastní ochranné f. přemrštěnou péči taky smývat nemaj, že jo. smoking smiley

Co dělám pro své zdraví?

Piju pivo, to je B komplex jako vyšitý.

Zelený čaj, když si k němu otevřu módní časopis, dočtu se, že je to antioxidant. (Asi mi pak nezkorodují plechy..)

Jím všechno, co mi chutná v nerozumném množství.

Hodně se nachodím, než mi dojde, kde jsem naposledy zaparkovala.

Dávám si nohy na stůl, protože mít je ve vejškách je dobré pro krevní oběh.

Dala jsem si závazek, že do léta zapomenu, kolik kilo mám zhubnout, i kde je váha.

Nemoci, které neznám, nemohu dostat. (ustálené rčení)

Sakra. grinning smiley

--------

Dámy, ať mě špatně nepochopíte flower smiley , nevysmívám se vám, ale sobě. Přišla jsem se vyrovnat se svou nedbalostí po svém.

 

A s vážnou tváří - narozdíl třeba od Oti se nedomnívám, že nízkotučné mléko je vhodné řešení. Je to jen můj názor, ale nízkotučné mléko v sobě snoubí všechna negativa mléka. Jednak je ml. jako takové těžce stravitelné, navíc v nízkotučné verzi oproštěno o cenný mléčný tuk, důležitý pro zužitkovatelnost podstatných látek. Takže buď zakysané formy nebo pěkně plnotučné.

Pokud je to kvůli hladině cholesterolu, já vím, no.. to člověk omezuje asi všechno, jen aby snížil i riziko sad smiley . Nevím, zda to říkám úplně správně, ale vysoký cholesterol není zapříčiněn primárně složením stravy, ale stavem cévních stěn. Čiliže pokud ty nejsou v pořádku (což je bohužel i dědičný faktor), cholesterol se ukládá, i když je ho přijímáno málo. Neříkám, že nemá smysl proti tomu bojovat! Jen se pokouším laicky vysvětlit, JAKTOŽE někdo může všechno a ok, zatímco druhý nemůže nic a naměřené hodnoty mizérie.

Bílá mouka/celozrnná mouka, na to se dívám tak, že v bílé je výživa, která nás ale zanese, celozrnka je právě ten potřebný pročišťovák. Takže.. střídat, jako všechno.


Vytisknuto z www.week.cz dne 12.05.2024 11:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-delate-pro-sve-zdravi/read.php?1,719,65806#msg-65806