Re: Co děláte pro své zdraví?

Autor: Kofila, Datum: 04.04.2008 10:08



Anavi napsal(a):
Kofilo, ty snad ani nemůžeš umřít eye popping smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

Anavi na to přijde člověk časem a hlavně věkem. Nejde to "vtlouct" do hlavy. Musí chtít sám.

Když si to vezmeš, tak lidské tělo je snad jediný "spotřebič", o který se téměř vůbec nestaráme. V pračce čistíme filtry a dáváme jen prášky, které tam patří, do myčky dáváme tablety na její čištění a zase ty filtry. O autě raději nemluvit, to leštíme, dáváme jen to co má papat, necháváme seřizovat, seštelovat, vyměňujeme olej atd. atd.

No, a co lidská schránka ? Jíme to co bychom jíst měli ? Chodíme pravidelně (tuším co 2 roky) na celkové prohlídky ? Lijeme do sebe ty správné a zdraví prospěšné tekutiny a v dostatečném množství ? Jíme hodně zeleniny a ovoce a celozrných potravin, abychom měli dost balastních látek na čištění střev a ta pak dobře pracovala ? Čistíme si naše filtry ? Tzn. ledviny a játra ? Nebo je naopak zatěžujeme nevhodnou stravou plnou tuků, bílé mouky a Éček ?

To si prostě musí srovnat v hlavě každý sám. Jde o jeho tělo, jeho zdraví. Mám kolem sebe spoustu lidí, kteří mají po padesátce a neví co jsou to tablety na tlak či cholesterol či další neduhy, které tento věk většinu populace doprovázejí. Jde o to, že pochopili, že to nepůjde samo od sebe, ale že pro to budou muset něco udělat oni sami.

A to co jsem napsala je jen špetička toho, co bych dělat měla. winking smiley

Samozřejmě jsme také ze stravy vyloučili uzeniny , smažená jídla, kupované kuřecí maso a různé paštiky v konzervách. Ještě by to chtělo přidat více pohybu a být "v kondici" Ale to se časem snad taky poddá. winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 12.05.2024 04:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-delate-pro-sve-zdravi/read.php?1,719,65787#msg-65787