Re: Nežehlící diskuse

Autor: Hanule, Datum: 17.10.2011 06:54

Ivča navázala na Trixinku, tak navážu prozměnu na skrblíka -

 

Určitě je to do značné míry otázka subjektivních preferencí. Za sebe můžu říci, že se rovněž neřadím mezi ty, kteří zbožňují přeměkčené a převoněné prádlo.. nejde o to, že by se mi příčila sama ta vůně, ale její intenzita, připadne mi až šílené, když jdu venku a cítím vonět prádlo lidí vyvěšené na balkonech ve třetích nadzemních podlažích. Samotné prádlo mám právě radši "plátnové", prostě tu klasiku po vyprání, nikoli hned dojem změkčení nošením.

Hele, samozřejmě v principu věci rozumím, že si zoufalá žena cmrndne do pračky štamprle aviváže, když má v domácím inventáři smrdutého chlapa a v zimních měsících suší prádlo na dlouhé lokte po bytě.. ale venku ze šňůr mi přijde i bez aviváže voňavé ažaž.

 

Ten zmiňovaný ocet je dobrý i pro neutralizaci pracího prášku, používá se to hodně u mimin a v případě citlivé pokožky. Asi tak 50 ml do posledního máchání právě namísto avi.

 

Hele, holky, já třeba i dumám nad tím, co je ve skutečnosti jak pro prádlo, tak peněženku a přírodu výhodnější - raději v případě silně zašpiněného prádla (bavlny) zvednout teplotu hezky pěkně na klasických 60 až 90, anebo tam nasypat některý ze zázračných moderních turboprášků se zaručeným oučinkem na každičkou skvrnu už od 20 či 30 stupenců Celsia?

skrblice napsal(a):

Trixi, tak na to jsem se taky chtěla zeptat.... asi ten, kdo má sušičku na prádlo, tak má prádlo pěkně nadýchané a voňavé, ale my BEZSUŠIČOVÉ si asi bez aviváže nedokážeme vyprané prádlo představit. Taky jsem párkrát vyprala bez aviváže a můžu říct, že fakt nic moc... tak nevím, poraďte antiavivážky.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.05.2024 07:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-nezehlici-diskuse/read.php?1,655794,656316#msg-656316