Re: Cholesterol

Autor: Ram, Datum: 21.01.2010 11:56

Kerio souhlasím s tebou a všechno cos napsala je rozumné. Já napsal na počátku tohle:

Ram napsal(a):

 

evelina napsal(a):
Mate nejaky dobry typ na znizenie cholesterolu?


Nevěřit zázračným prostředkům, co to vyřeší za vás. Zbytečně do sebe necpat vajíčka a máslo. Naopak co nejvíce vlákniny a pektinů. Když se k tomu přidá pohyb, tak se jeho hladina v krvi za nějakou dobu dostane tam, kam má. Genetika se ale oblafnout nedá a u každého je jiná "normální" hladina. Pokud je ten normál moc vysoký, tak pomohou jen medikamenty -statiny.

Myslím že na tom není nic nekorektního. Jen jsem v krátkosti napsal svůj názor na řešení vysokého cholesterolu se kterým už nějaké zkušenosti u nás v rodině máme.

A pak už jsem se musel jenom bránit a navíc argumentům studiemi, s kterými nemohu souhlasit, protože vím jak vznikají výzkumy na objednávku. Takže souhlasím, že zdravý rozum by měl být na prvním místě. Ne vždy ten pocit z diskusních příspěvků mám. Občas z některých rad v diskusi čiší neznalost a nevyužívání toho zdravého selského rozumu, zato je tam "snaha pomoci", "obraznost" ,"nadsázka" a podobné věci maskující skutečnost, že diskutující o problému neví, nemá k němu co relevantního říci, nebo nepoužívá věcných argumentů. Neříkám nikdy že musím mít jen já pravdu a "len tak a nikdy inak", ale pro vyvážený pohled na problém je třeba na obě misky vah klást stejná závaží a ne na jedné straně mít názor převážné většiny lékařů a dietologů na úlohu vajec v dietě na snížení obsahu cholesterolu a na druhou stranu dát názor společnosti Česká vejce a. s. o tom jak jsou vejce zdravá. V takové diskusi já působit nebudu.

Už jednou jsem napsal Howgh!


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.05.2024 05:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-cholesterol/read.php?1,20061,320093#msg-320093