Re: Solní jeskyně

Autor: Libi, Datum: 30.07.2007 09:52

Jako první jeskyni tohoto typu jsem navštívila minulý týden o dovče Solnou jeskyni v Dolným Kubíne - Sol´ná jaskyňa Valika. I přesto, že na letáku je uvedeno, že návštěva je možná po telefonickém objednání, a deset minut před začátkem celé hodiny, tak jsem to riskla a zazvonila a majitelé nás přijali okamžitě, vysvětlili, jak se polohují lehátka a zanechali nás relaxování.

V jeskyni se postupně zešeřilo a pustila se relaxační hudba - v úvodním slově zaznělo, z čeho je jeskyně vybudována a jaký je její účinek na různé nemoci, poté už jsme se mohli zaposlouchat do zvuků lesa, bouřky,.... a zurčení vody, která je v jeskyni také přítomna ve formě malého vodopádku.

Neměli jsme s sebou žádné hodinky ani mobil, takže jsme si nemohli zjistit čas, po který už v jeskyni jsme, ale spoléhali jsme se, že si to majitelé sami hlídají. Relaxační hudbu po určité době vystřídali pohádky k zamyšlení a my poslouchali, usnuli, probudili se, poslouchali, usnuli, .... Najednou se otevřely dveře a majitelka se nám omlouvala, že na nás zapomněli grinning smiley. Ona prý odešla do města nakupovat a manžel prý je po noční a usnul. Takže místo 45 minut jsme strávili v jeskyni necelé dve hodiny. Nakonec po nás jako omluvu nechtěli žádný poplatek, ale něco jsme jim tam přece jen nechali.

Jedna návštěva se určitě na zdraví neprojeví, ale relaxace a uvolnění to bylo fakt skvělé smiling smiley .

 

http://ubytovanievalika.home.sk/solnajaskyna.html

 

 

 

Galerie:
p1090431.jpg p1090430.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 08:18
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-solni-jeskyne/read.php?1,7024,18304#msg-18304