Re: Bylinky a babské rady

Autor: SPIKE, Datum: 19.01.2016 10:46

Kvas z červené řepy

 

700 g syrové oloupané červené řepy, kterou pokrájíte na menší kousky

2 lžíce mouky nebo dva kusy staršího žitného chleba

200 g cukru (můžete nahradit medem nebo jiným sladidlem)

100 g rozinek

velkou sklenici (cca 3 litry)


Základním proces výroby je fermentace chlebu a červené řepy. Postup začíná následovně. Za prvé omyjte řepu, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky nebo tenké plátky, záleží na vaší preferenci, a řepu dejte do čisté sklenice. Přidejte rozinky, 2 lžíce mouky a 200 g cukru. Naplňte sklenici vychlazenou vodou, která již byla převařena. Pokud máte možnost, můžete přidat vodu z kysaného zelí. Promíchejte a zavřete sklenici plastovým krytem nebo lépe dvojitým převázáním gázy, aby řepa mohla dýchat. Nechte ji na teplém místě 6-7 dní kvasit. Promíchávejte sklenici nejlépe dvakrát denně a pokud se na vrchu vytvoří pěna, odstraňte ji. Po 7 dnech přeceďte směs přes jemnou gázu a máte hotovo. Chuť by měla být mírně nakyslá, slaná a zemitá.

Vypít můžete 3-4 lžíce kvasu třikrát denně, nejlépe před jídlem. Pokud se chystáte na očistu jater, je tento nápoj tou pravou volbou. Vypijte tímto denním způsobem celou vaši vyrobenou várku nápoje a poté si dejte 3 měsíce pauzu. Po této přestávce můžete očistu znovu opakovat. Po roce by měla být vaše játra kompletně vyčištěná. Může se stát, že po tomto léku bude následovat několikadenní nekonzistentní stolice. Musíte si ale uvědomit, že vaše tělo se naprosto čistí od všech škodlivých toxinů, a toto je bohužel součástí očisty. Nápoj skladujte vždy v chladu, nejlépe v lednici či ve sklepě.

 

Galerie:
beetroot-256686_960_720.jpg beet-545775_960_720.jpg beet_juice-01 (1).jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 07:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky-a-babske-rady/read.php?1,4686,1351777#msg-1351777