Re: Bylinky a babské rady

Autor: SPIKE, Datum: 28.01.2015 16:40

Zdravotní přínosy

Česnek je silné antibiotikum s širokou škálou výhod pro zdraví. Na rozdíl od chemických antibiotik, které v těle zabíjejí i miliony přátelských bakterií, jsou jeho jediným cílem bakterie a mikroorganismy. Česnek také podporuje a zvyšuje úroveň zdravých bakterií. Je to silné antimykotikum, zničí jakýkoliv antigen, patogen a škodlivé choroboplodné mikroorganismy.

Cibule je nejbližší příbuzný česneku a má podobný, ale mírnější vliv. Společně vytvářejí silnou dvojku bojující proti různým nemocem.

Křen je silná bylina, prospěšná zdraví dutin a plic. Otevírá kanály dutin a zvyšuje krevní oběh tam, kde běžné nachlazení a chřipka obvykle začínají.

Zázvor má silné protizánětlivé účinky a je zároveň silným stimulatem krevního oběhu.

Chili papričky jsou nejsilnějším stimulátorem krevního oběhu.
Jednoduše směřují své antibiotické vlastnosti tam, kde je třeba s nemocí nejvíce bojovat.

Kurkuma je nejdokonalejší koření, odstraňuje infekce a snižuje záněty. Blokuje vznik rakoviny a zabraňuje demenci. Je zejména užitečná pro ty, kdož bojují s bolestí kloubů.

Jablečný ocet musí obsahovat něco velmi zdravého, když ho užíval kvůli jeho léčivým vlastnostem i otec medicíny Hippokrates již kolem roku 400 př.n.l. Ví se, že používal pouze dva léky: med a jablečný ocet. Jablečný ocet se vyrábí z čerstvých a zralých jablek, které jsou později fermentované a procházejí přísně kontrolovaným procesem výroby. Jablečný ocet obsahuje pektin, což je vláknina, která snižuje špatný cholesterol a reguluje krevní tlak. Odborníci se shodují, že lidé s přibývajícím věkem potřebují více vápníku. Ocet pomáhá extrakci vápníku z potravin, se kterými je smíchán, a pomáhá tak zachování pevných kostí.
Nedostatek draslíku zase způsobuje řadu problémů, včetně vypadávání vlasů, lámání nehtů a zubů, zánětu vedlejších nosních dutin a rýmy. Jablečný ocet je bohatý na draslík. Studie ukázaly, že nedostatek draslíku zpomaluje růst. Všem těmto prolémům se lze vyhnout, pokud budete pravidelně užívat jablečný ocet. Draslík také pomáhá odstraňovat toxiny z těla.
Další látka - beta-karoten - zabraňuje poškození volnými radikály, udržuje pokožku pevnou a mladou.
Jablečný ocet je dobrý i pro ty, kteří chtějí zhubnout. Rozkládá tuk, který podporuje přirozený proces ztráty hmotnosti.
Jablečný ocet obsahuje kyselinu jablečnou, účinnou v boji proti houbovým a bakteriálním infekcím. Tato kyselina rozpouští usazeniny kyseliny močové, které se tvoří okolo kloubů, a tím zmírňuje bolesti kloubů. Rozpuštěná kyselina močová je později odstraněna z těla.
Předpokládá se, že jablečný ocet je užitečný při léčbě stavů jako je zácpa, bolest hlavy, artritida, slabé kosti, trávicí potíže, vysoký cholesterol, průjem, ekzém, bolest v očích, chronická únava, mírné otravy jídlem, ztráta vlasů, vysoký krevní tlak, obezita a mnoho dalších zdravotních problémů.

Unikátní tonikum je pro všechno výše uvedené nejlepší kombinací pro boj s každou ze zmíněných nemocí. Chraňte své zdraví pomocí přírodních antibiotik!

 

Na základě připomínek i následné konzultace s odbornicí praktikující dlouhá léta TČM přidávám informaci, která v původním článku chybí: Podle principů TČM je tento recept tzv. příliš horký. Všechny ingredience jsou uznávány jako velmi silné, a proto je TČM doporučuje ve stylu: "Méně, je více." Náš čtenář, pan Jakeš, upřesňuje: směs je horká a ostrá, navozující pocení i přehřívající vnitřek. Je naprosto nevhodná pro oslabené jedince s prázdnotou krve - po nemoci, operacích, porodu či velkém krvácení. U těchto jedinců je i to méně až příliš. Rovněž při prázdnotě Yin a vyčerpání tekutin se nedoporučuje. Vhodná není pro alergiky - zvláště v době sezóny a je-li v době nemoci vysoká teplota či horečka.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky-a-babske-rady/read.php?1,4686,1251971#msg-1251971